Türkiye

Bursa saldırısını TAK üstlendi

Bursa'daki intihar saldırısını TAK isimli örgüt üstlendi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklandı. 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

polisin sorumlu olarak pkk'yı belirlediği bursa'da ulu cami önündeki intihar saldırısını, kendilerine teyrêbazê azadiya kurdistan (tak, kürdistan özgürlük şahinleri) ismini veren pkk bağlantılı örgüt üstlendi.

daha önce de ankara saldırısını üstlenen örgüt, sabih gökçen havalimanı'na düzenlenen saldırıyı da üstlenmişti.

örgüt, 27 nisan'daki bursa saldırısına ilişkin bildirisinde, saldırı tarihi olarak 28 nisan yazdı. tak, saldırıyı eser çali isimli, "asya glidağ" kod adlı 1992 iğdır doğumlu üyelerinin gerçekleştirdiğini duyurdu. 

6 kişi tutuklu

bursa'daki intihar saldırısının ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklandı. 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

bursa'da çarşamba günü yaşanan canlı bomba saldırısının ardından bursa, istanbul, şanlıurfa, mardin, afyonkarahisar ve izmir'de toplam 17 kişi tutuklanmıştı.

bursa'da 27 nisan çarşamba günü saat 17.26'da ulucami'nin batı kapısı yakınında canlı bombanın kendini patlaması sonucu 25 yaşındaki kadın saldırgan parçalanarak ölmüş, 23 kişi ise hafif yaralanmıştı. hastaneye kaldırılan bu kişilerden 15'i ayakta tedavi edilmiş, 8'i tedavi altına alınmıştı.

bombanın şanlıurfa'dan, düzeneğinin istanbul'dan götürüldüğü öğrenilmişti. polis, saldırıyı pkk'nın gerçekleştirdiğinin belirlendiğini söyledi.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;