Türkiye

Bursa'da restoran ve kasaplara at eti sattılar

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde 3 gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınan 5 at ile ilgili soruşturma yapan polis, atların kesilerek Nilüfer ilçesinde iki ayrı kasap, bir pideci ve bir dürümcüye satıldığını ortaya çıkardı.

Konular: Türkiye
Arşiv [Fotoğraf:DHA]

merkez yıldırım ilçesinde roman vatandaşların yaşadığı hacıvat ve vakıf mahallelerinde üç gün önce sahipleri tarafından otlatılmak üzere evlerinin yakınındaki araziye bırakılan beş at, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. ihbar üzerine yıldırım ilçe emniyet müdürlüğü hırsızları bulabilmek için harekete geçti. pazartesi günü devriye gezen polis ekipleri, atların çalındığı bölgenin yakınında bir barakanın önünde kan izlerini gördü ve burada yaptıkları araştırmada çalınan atları, kesilerek derileri yüzülmüş halde buldu.

kesilen atların bir bölümünün kuşbaşı ve kıyma olarak hazırlandığı tespit edildi. etleri paketlerken yakalanarak gözaltına alınan ali v. (40), ifadesinde etlerin bir bölümünü, daha önceden anlaşmalı olduğu nilüfer ilçesindeki fatih sultan mehmet bulvarı'nda bulunan dürümcü ve pideci ile beşevler mahallesi'nde iki ayrı kasaba kilosu 5 liradan sattığını itiraf etti.

türkiye'de dana etinin kilosu illere göre değişmekle birlikte ortalama 22 tl’den satılıyor.

atların kesildiği barakada inceleme yapan tarım il müdürlüğü ekipleri kalan parçalanmış etleri muhafaza altına alarak laboratuvar incelemesine gönderdi.

kaynak: dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;