İspanya

Bütün köy bir gecede zengin oldu

Meksika merkezli bira işletmesi Grupo Modelo şirketinin CEO'su Antonino Fernandez, doğup büyüdüğü köye 169 milyon İngiliz sterlini (yaklaşık 724 milyon TL) miras bıraktı.

Fotoğraf: the Daily Mail

ispanya'nın kuzeyindeki cerezales del condado köyü sakinlerinin tamamı bir gecede milyarder oldu. 

Görsel: Google

meksika merkezli bira işletmesi grupo modelo şirketinin ceo'su antonino fernandez, doğup büyüdüğü köye 169 milyon ingiliz sterlini (yaklaşık 724 milyon tl) miras bıraktı.

Fotoğraf: the Daily Mail

ağustos 2016'da hayatını kaybeden fernandez, 1917'de doğdu. 13 çocuklu bir ailede yoksulluk içinde büyüyen fernandez, 14 yaşındayken ailesi masraflarını karşılayamadığı için eğitimine devam edemedi. 

ispanya iç savaşı'nın ardından leon kasabasına yerleşen fernandez, burada eşi cinia gonzalez diez ile evlendi.

Fotoğraf: the Daily Mail

eşinin amcası grupo modelo şirketinin sahibiydi. çifti, 1949'da meksika'ya davet etti. 

fernandez, 32 yaşındayken taşındığı meksika'da grupo modelo fabrikalarının birinde ardiye sorumlusu olarak çalışmaya başladı. 22 yıl sonra, 1971'de şirketin ceo'luğuna kadar yükseldi. 

fernandez, yöneticiliğini yaptığı şirketin en meşhur markası olan corona biralarının ününün meksika sınırlarını aşarak dünyaya açılmasını sağladı.

1997 yılına kadar şirketin ceo'luğunu yürüten fernandez, bir yandan da engellilerin iş hayatına kazandırılması için kurduğu yardım kuruluşlarında çalışmalarına devam etti.

hayatta olduğu süre boyunca da birçok yardımda bulunsa da fernandez'in doğuğ büyüdüğü köyü ne kadar çok sevdiği, ölümünden sonra ortaya çıktı. 

ağustos 2016'da ölen milyarder iş adamı, vasiyet ile 169 milyon ingiliz sterlini (yaklaşık 724 milyon tl) köy sakinlerine miras bıraktı.

80 nüfuslu  cerezales del condado köyünün her bir sakini, yaklaşık 2 milyon sterlinin (8.5 milyon tl) sahibi oldu. 

kaynak: the daily mail

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;