Avustralya Açık

Çağla Büyükakçay korta çıkıyor

Kadınlar dünya sıralamasının 85. basamağındaki Çağla Büyükakçay, kariyerinin 4'üncü grand slam deneyimi Avustralya Açık ilk turunda dünya 71 numarası Fransız Oceane Dodin ile bu gece karşılaşacak.

Konular: Spor, Tenis
Çağla Türk tenisinin en kariyerli ismi.

karşılaşma 17 ocak salı günü 03.00'te 14 nolu kortta oynanacak.

"bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan" ve "bir grand slam turnuvasında maç kazanan" ilk türk kadın tenisçi unvanlarını aldığı 2016'da kariyerinin altın yılını yaşayan çağla büyükakçay, avustralya açık'a ilk kez ana tablodan katılacak.

2016'da ayrıca "türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk tenisçi" ve "wta turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk türk tenisçi" olan çağla böylece 4 grand slam turnuvasında da ana tabloya kalan ilk türk kadın tenisçi unvanını da alacak.

avustralya açık tenis turnuvası'nda kariyerinde ilk kez ana tabloda mücadele edecek milli tenisçi çağlabüyükakçay, ilk turda fransız tenisçi oceane dodin ile eşleşti. dodin 20 yaşında ve tek kadınlarda 71. sırada. çağla, fransız rakibiyle ilk kez karşılaşacak.

kadınlar tenis birliğinin (wta) güncellediği listede teklerde 85'inci sırada yer alan çağla büyükakçay, elemeler dahil avustralya açık tenis turnuvası'nda 7'nci kez mücadele edecek.

Çağla Büyükakçay Adana doğumlu

milli tenisçi çağla büyükakçay, avustralya açık'ta karşılaşacağı fransız rakibi oceane dodin için, "kağıt üzerinde iyi bir kura gibi gözüküyor ama her şey kortta belli olacak." dedi.

avustralya açık’a çin ve tazmanya’daki turnuvada oynadığı maçların yanı sıra, her gün yaptıkları antrenmanlarla hazırlandığını belirten çağla, "maç yapabilmek çok önemli. ilk maçım salı günü ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. elimden gelenin en iyisini yapmak için kortta olacağım. fransız rakibimle ilk defa karşılaşacağım. inşallah bizim için iyi gider." ifadelerini kullandı.


"rakibim seri başı olmadığı için benimle denk bir oyuncu"


ana tablodaki ilk maçta fransız dodin ile eşleşmesinin iyi bir kura olduğunu söyleyen çağla, "eğer bir seri başı çekmiyorsanız grand slamlarda iyi kura çektiniz demektir." değerlendirmesinde bulundu.

rakibinin genç ve iyi bir oyuncu olduğunu dile getiren milli tenisçi, "seri başı olmadığı için benimle denk bir oyuncu. ikimizin de kazanma şansı yarı yarıya. kağıt üzerine iyi bir kura gibi gözüküyor ama her şey kortta belli olacak." diye konuştu.

avustralya açık’ta ana tabloda yer almasının hem kendisi hem de türk tenisi için çok güzel bir gelişme olduğunun altını çizen çağla, sözlerini şöyle tamamladı:

"ben senelerdir buraya geliyorum. ilk defa ana tabloda mücadele edeceğim. çok heyecanlıyım. önceki yıllarda buraya geldiğimde çok fazla türk olduğunu gördüm. onlar adına, hep burada ana tabloda bir türk olarak oynamayı arzu ettim ve şimdi bu isteğim gerçekleşti. burada olmak ve turnuvada türkiye adına yarışmak güzel bir duygu. bunun hakkını vermeye çalışacağım."

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;