Tenis

'Çağla ve İpek korttan çıkmazdı'

Milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyon olmaları, yetişmelerinde katkıları bulunan Adana'daki eski antrenör ve yöneticilerini gururlandırdı.

Konular: Spor

teklerde şampiyonluğa ulaşan çağla büyükakçay ile çiftlerde birincilik kürsüsüne çıkan ipek soylu'nun bu başarıları, memleketleri adana'da spora başladıkları adana tenis dağ ve su sporları kulübünde (atdsk) büyük sevince yol açtı.

iki sporcunun da 7 yaşında ilk kez korta çıktıkları ve milli oldukları kulüpte, ilk antrenörleri cemal karasu ve kulüp yetkilileri, ülkeye ilk wta kupalarını kazandıran sporcuları yetiştirmenin gururunu yaşıyor.

14 yaşına kadar kulüpte kortlara çıkmaya devam eden oyunculardan çağla'nın 2003, ipek'in de 2008'de ilk kez milli oldukları dönemde çektirdikleri fotoğraflar, kulübün diğer başarılı sporcularının da yer aldığı duvardaki panoda bulunuyor.

cemal karasu, çağla büyükakçay ve ipek soylu'nun elde ettikleri şampiyonlukların kendisine tarif edilemez mutluluk yaşattığını belirtti.

iki sporcunun da kulüpte 7 yaşında tenise başladıklarını, ikisinin de eğitiminde yer aldığını anlatan karasu, "helal olsun. böyle oyuncuların tek ve çiftlerde birinci olmaları bizi çok gururlandırdı." dedi.

iki sporcunun da o dönemde göze çarpan özelliklerinin yetenekleri ve çalışkanlıkları olduğunun altını çizen karasu, "çağla ve ipek, çok çalışkandı. korttan çıkmazlardı. adana'nın sıcağında korttan çıkmamak kolay bir iş değil. ikisine de çok teşekkür ediyorum, onlarla gururlanıyorum. şimdi konuşurken bile tüylerim ürperiyor. başarılarının devamını diliyorum. inşallah onlar gibi nice çocuklar yetiştirmeyi de diliyorum." diye konuştu.

kulüp başkanı ali refah keskin de 1969'da kurulan kulüplerinin türk sporuna katkı sunmayı misyon edindiğini belirtti.

çocukları 7 yaşında alıp belli yaşa kadar eğittiklerini, ardından büyük kulüplere transfer ettiklerini aktaran keskin, şunları söyledi:

"çağla ve ipek kızlarımız, 7 yaşında raketle tanıştıklarında bu kulübün kortlarında tenise başlamışlardı. 14 yaşına kadar başantrenörlerimiz ve diğer hocalarımızdan ders aldılar. dönemin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin göstermiş olduğu büyük destekle yetiştiler. aynı zamanda kulübümüzde milli oldular. milli forma giydikten sonra da büyük kulüplere transfer oluyorlar. halen bu kızlarımız gibi 7 yaşında başlayan 200 sporcumuz bulunmakta. türk tenisine fayda sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

keskin, turnuva devam ederken antrenör karasu ve ipek'in babası ve kulüp yönetim kurulu üyesi sermet soylu ile sporcuları ziyaret ettiklerini kaydetti.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;