Asya - Pasifik

Cakarta'da bombalı saldırılar

Endonezya'nın başkenti Cakarta’da art arda bombalı saldırılar düzenlendi. Ardından polis ile silahlı kişiler arasında çatışmalar yaşandı. 5'i saldırgan 7 kişi öldü. IŞİD saldırıları üstlendi.

Konular: Asya - Pasifik
Endonezya Başkenti Jakarta’da art arda bombalı saldırılar düzenlendi. [Fotoğraf: Reuters]

işid’a yakın haber ajansı âmâk, endonezya’nın başkenti cakarta’da meydana gelen saldırıların örgütün mensupları tarafından düzenlendiğini açıkladı. cakarta polisi sözcüsü, saldırılardan sonra 5 silahlı kişinin öldürüldüğünü, 3’ü de tutuklandığını, biri bm çalışanı iki sivilin de öldüğünü, 5 polisin ağır yaralandığını açıkladı. görgü tanıkları, bazı saldırganların kaçtığını ifade etti.

endonezya'nın başkenti cakarta’da art arda bombalı saldırılar düzenlendi. bombalı saldırılardan biri cakarta’daki bm binasına yakın bir kafede, biri de başkanlık köşküne yakın bir mevkide yaşandı. saldırıdan sonra güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı.

al jazeera'nin cakarta muhabiri step vaessen, “10-15 silahlı adam, motosikletleri, patlayıcıları ve uzun tüfekleriyle şehir merkezine geldi. kalabalığa ateş açmaya başladılar” dedi. en az 6 patlamanın yaşandığını belirten vaessen, ilk belirlemelere göre polisin hedef alındığını söyledi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;