Arjantin

Çaldığı paraları manastıra sakladı

Arjantin'de milyonlarca dolar nakit parayı bir manastıra saklamaya çalışan eski bakan, kara para aklamak suçlamasıyla tutuklandı.

Konular: Arjantin

yetkililer, arjantin'in eski devlet başkanı cristina fernandez de kirchner'in hükümetinde kamu işleri bakanlığı yapan 55 yaşındaki jose lopez'in, buenos aires'te bir manastırda görevli rahibelerin polise, bir adamın manastırın duvarından içeri plastik torbalar fırlattığını ihbar etmesi üzerine tutuklandığını bildirdi.

yerel basında çıkan haberlerde, buenos aires'in 55 kilometre batısındaki "our lady of the rosary of fatima" manastırına gelen polisin, önce eski bakanı yasa dışı olarak 22 kalibrelik bir tüfek bulundurmaktan gözaltına aldığı, sonrasında içlerinde değişik para birimlerinden banknotların bulunduğu plastik torbaları ele geçirdiği kaydedildi. torbalarda 7 milyon dolar değerinde nakit olduğu açıklandı.

polisin lopez'in kullandığı araçta da 1,5 milyon dolar bulduğu ve eski bakanın kara para aklamakla suçlandığı ifade edildi.

tutuklandığı sırada polise direnmeyen eski bakanın, paraları rahibelere bağışlamak istediğini söylediği belirtildi.

buenos aires bölgesi güvenlik bakanı cristian ritondo da düzenlediği basın toplantısında, lopez'in, kendisini serbest bırakmaları için memurlara rüşvet teklif ettiğini, ele geçirilen paranın değerinin 8,5 milyon doların üzerinde olduğunu kaydetti.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;