Bilim-Teknoloji

Çalışanları robot olan ilk otel

Japonya tüm çalışanları robot olan ilk oteli açmaya hazırlanıyor. Yazın açılacak otelde anahtar yerine yüz tanıma teknolojisi kullanılacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
japonya'nın nagasaki bölgesinde hizmete girecek henn na hotel, dünyanın tüm çalışanları robot olan ilk oteli olacak. huis ten bosch tema parkında açılacak otelin sloganı ise 'evrim için gösterilen sadakat' olacak. 
otel yetkilileri yazın açılacak otelin 'en son teknolojiyle yaşanacak değişimi yansıtacağını' belirtti. 'henn' kelimesi japonca'da 'değişim' anlamına geliyor. 
robotlar müşterilerin valizini taşıyacak, odaları temizleyecek, resepsiyona bakacak ve diğer hizmetleri yerine getirecek. otelde anahtar yerine müşterilerin yüzlerini tarıyan teknoloji kullanılacak. 
japan times sitesinde yer alan habere göre, yapılacak 'değişimle' maliyetler önemli ölçüde azalacak. oteli inşa eden huis ten bosch şirketinin başkanı hideo sawada, 'dünyanın en etkin otelini yapacaklarını, gelecekte otellerin yüzde 90'ından fazlasının robotlar tarafından yönetileceğini' söyledi. 
oda fiyatlarının 600 ile 800 dolar arasında değişeceği düşünülen otelin temmuz ayında açılması planlanıyor. 72 odalı otelin ikincisi 2016 yazında açılacak. 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;