Bilim-Teknoloji

Cameron, çöpçatan sitesinde oy isteyecek

İngiltere'nin AB üyeliğinin devamı konusunda yapılacak referandum öncesi İngiltere Başbakanı Cameron, gençlerin oyunu almak için kampanyasını çöpçatanlık uygulaması Tinder'a da taşıdı.

avrupa birliği (ab) üyeliğinin devam edip etmemesi konusunda 23 haziran'da referanduma gidecek olan ingiltere'de başbakan david cameron, genç seçmenlerin oyunu alabilmek için kampanyasını çöpçatanlık uygulaması tinder'a taşıyor.

ingiltere'nin ab'ye üyeliğinin devamını savunan cameron'ın tinder ile işbirliğinin ayrıntıları tam olarak belli değil. ancak ingiliz başbakan, genç seçmenlerin oy kullanmasını teşvik etmek için ilk kez böyle bir yola başvurmuyor. cameron, daha 13 mayıs'ta da aralarında buzzfeed, facebook, google ve twitter'ın yöneticilerinin de bulunduğu internet sitesi yöneticilerini başbakanlık konutu'nda ağırlamış ve insanlara referandumda oy kullanmaları için kayıt olmalarını teşvik etmeye yönelik çağrılar yapmalarını talep etmişti.

başbakanlık kaynakları konu hakkında ingiliz gazetesi the times'a "insanların seçimde oy kullanmak için kayıt olmalarını teşvik etmek için daima yeni yollar arıyoruz" şeklinde konuştu.

ilk değil

tinder ilk kez siyasi bir sürece dahil olmuyor. uygulama mart ayı sonunda da abd'de "swipe the vote" (oyunu vur) isimli bir kampanya başlatmış, kampanya kapsamında kullanıcılara 10 temel meselede soruya verilen cevaplara katılıp katılmadıklarını sorarak, verilen yanıtları kullanıp bir başkan adayıyla eşleştirmişti. 

tinder nedir?

50 milyon kullanıcısı olduğu tahmin edilen çöpçatanlık uygulaması tinder, ağırlıklı olarak fotoğraflara dayalı ve sağa-sola kaydırma hareketleriyle kullanıcıların birbiriyle eşleşip eşleşmeyeceğine karar veren bir sisteme sahip. 2012'de piyasaya çıkan uygulama, daha sonra pek çok benzerinin de ortaya çıkmasına sebep oldu. 

kaynak: the times

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;