Küba

Castro'nun ölümüne sevindiler

Dünya liderleri Küba devriminin lideri Fidel Castro’nun yaşamını yitirmesi üzerine taziye mesajları yayınlarken ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan bazı Kübalılar, Castro'nun ölümünü karşısında kutlamalar yaptı.

Konular: Küba, ABD
[Fotoğraf: Reuters]

dünya liderleri küba devriminin lideri fidel castro’nun yaşamını yitirmesi üzerine taziye mesajları yayınlarken abd’nin florida eyaletinde yaşayan bazı kübalılar, castro'nun ölümü karşısında kutlamalar yaptı. kutlama yapan kübalılardan biri başkan seçilen donald trump'ın maskesini takarken bir diğer göstericinin “şeytan, fidel artık senindir. ona hak ettiği gibi davran, huzur içinde dinlenmesine müsade etme" yazılı bir pankart taşıdı.

[Fotoğraf: Reuters]

[Fotoğraf: Reuters]

mandela: emperyalist planlarla savaştı

güney afrika cumhuriyeti’nin nelson mandela vakfı yayınladığı mesajla küba halkına başsağlığı diledi.

nelson mandela vakfı yayınladığı mesajda nelson mandela’nın fidel castro ve kuba devrimi’ne ilişkin söylediği ‘‘küba devrimi özgürlüğüne değer veren herkes için esin kaynağı olmuştur.küba halkının bağımsızlık ve egemenliğini korumak için, çirkin ve emperyalist planlara, küba devriminin müthiş gücünü kırma girişimlerine karşı gösterdiği özveriyi taktirle karşılıyoruz’’ sözlerine yer verildi.

putin: onunla ilgili anılar rusların kalplerinde sonsuza kadar yaşayacak

rusya devlet başkanı vladimir putin, küba'nın efsanevi lideri fidel castro'nun hayatını kaybetmesi sebebiyle küba halkına ve hükümetine başsağlığı diledi. kremlin basın servisi devlet başkanı'nın açıklamalarına şu şekilde yer verdi:

"size ve küba halkına lideriniz ve kardeşiniz fidel castro'nun hayatını kaybetmesi sebebiyle başsağlığı dileklerimi sunuyorum. bu önemli devlet adamının adı yeni dünya tarihinin sembollerinden birisidir. onun ve müttefiklerinin kurduğu özgür ve bağımsız küba uluslararası topluluğun etkili üyesi haline geldi ve birçok ülke ve halk için örnek teşkil etti."

putin, fidel castro'nun rusya ve küba'nın ilişkilerinin gelişmesine ve tüm alanlarda kurulan sıkı stratejik işbirliği bağlarına sağladığı ciddi katkıya dikkat çekti ve küba'nın liderini rusya'nın güvenilir dostu olarak adlandırdı.

putin şu şekilde devam etti:

"bu güçlü ve bilge insan geleceğe her zaman kendinden emin bir şekilde baktı. o bir politikacının, vatandaşın ve vatanseverin yüksek ideallerine sahipti ve yaptığı işe tüm hayatını adadı. onunla ilgili anılar rus vatandaşlarının kalplerinde sonsuza kadar yaşayacak. castro'nun ailesine bu yeri doldurulamayacak kayba karşı güçlü durmalarını diliyorum."

el salvador: küba örneği mücadelerimizde sonsuza kadar yaşayacak

el salvador hükümeti yayınladığı mesajda fidel castro ve küba halkına "en zor zamanlarda verdiği destek için sonsuz şükranlarını" ifade etti. açıklamada, "fidel castro’nun modeli mücadelerimizde sonsuza kadar yaşayacak, yeni nesillerin asil düşüncelerinde çiçek açacak" denildi.

namibya: fidel’in devrimci mirası namibya ile sonsuza kadar yaşayacak

namibya devlet başkanı hage geingob küba devrimi lideri fidel castro’nun ölümü üzerine twitter hesabından mesaj yayınladı. hage geingob mesajında, "fidel’in ölümü bir devrin sonunu işaret ediyor. yoldaşımız artık aramızda yok ama devrimci mirası sonsuza kadar namibya ile birlikte yaşayacak" dedi.

[Fotoğraf: Reuters]

kaynak: reuters, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;