Türkiye

Çavuşoğlu: Gelişmelere müsaade etmeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD saldırısının arsından Irak'ın Kerkük kentinde PKK'lıların görülmüş olmasına tepki gösterdi ve "Oradaki süreci yakından takip ediyoruz. Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getireceği, özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz." dedi.

Konular: Türkiye, Irak, PKK
[Fotoğraf: AA]

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, ak parti'nin afyonkarahisar'da gerçekleştirilen 25'inci istişare ve değerlendirme toplantısı'nda el bileği çatlayan antalya milletvekili ibrahim aydın'ı afyon kocatepe üniversitesi ahmet necdet sezer araştırma ve uygulama hastanesi'nde ziyaret etti.  çavuşoğlu,  işid saldırısının arsından irak'ın kerkük kentinde pkk'lıların görülmüş olmasına tepki gösterdi ve "oradaki süreci yakından takip ediyoruz. kesinlikle pkk'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getireceği, özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz." dedi.

ziyaret sonrası hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan çavuşoğlu, aydın'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi ve kısa süre içinde hastaneden çıkacağını söyledi. pkk'lıların kerkük'te görüntülendiğine ilişkin haberleri hatırlatılan çavuşoğlu, türkiye'nin oldu bittilere müsaade etmeyeceğini belirtti. olayları yakından takip ettiklerini aktaran çavuşoğlu, şunları söyledi:

"oradaki süreci yakından takip ediyoruz. kesinlikle pkk'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getireceği, özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz. zaten türkiye, şu anda koalisyonun içinde de yer alıyor. aktif bir şekilde koalisyonun hem oradaki eğittiğimiz yerel güçlerle birlikte hem de hava kuvvetlerimizle birlikte içindeyiz. gelişmelere müsaade etmeyeceğiz. olayları ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;