Türkiye-ABD ilişkileri

Çavuşoğlu: İmzalar atıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD'e yönelik ortak operasyonlara ilişkin ABD ile müzakerelerin tamamlandığını ve imzaların atıldığını açıkladı. Çavuşoğlu'nun dün yaptığı "Görüşmeler tamamlandı" açıklaması ABD tarafından doğrulanmamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, işid'e karşı ortak operasyonlar için abd ile yürütülen müzakerelerin tamamlandığını ve anlaşmaya imzaların atıldığını açıkladı. 

çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada, "görüşmeler tamamlandı, işid'e karşı operasyonlar yakında başlayacak" demiş, ancak bu açıklama abd tarafından doğrulanmamıştı. abd yetkilileri görüşmelerin sürdüğünü söylemişti. 

çavuşoğlu bu farklı açıklamalarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"dün yaptığım açıklamada türkiye ve abd ortak mutabakatının bir parçası olarak özel operasyonlara ilişkin teknik detaylara dair müzakerelerin tamamlandığını söylemiştim. bu doğru bilgiydi. o açıklamamdan sonra o müzakere metni de türkiye ve abd yetkilileri tarafından imzalandı. ben görüşmelerin tamamlandığını söyledim, imzaların atıldığını söylemedim. belki abd'li sözcüler imzaların atılmadığına vurgu yaptı. belki saat farkından dolayı böyle bir açıklama yaptılar."

çavuşoğlu "bundan sonraki teknik konular, operasyonların ne zaman başlayacağı gibi konular askeri makamların konuşacağı konulardır" dedi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;