Suriye'de iç savaş

Çavuşoğlu: Kara operasyonunda mutabakat

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Suudi Arabistan ve bazı Avrupalı müttefiklerin Suriye'ye kara operasyonu istediğini ancak ABD öncülüğündeki koalisyonda bu konuda bir mutabakat sağlanamadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Bunu sadece Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar'ın yapmasını beklemek doğru değil, gerçekçi de değil" diye konuştu.

[Fotoğraf: AA-Arşiv]

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, reuters'a verdiği röportajda suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. türkiye, suudi arabistan ve bazı avrupalı müttefiklerin suriye'ye kara operasyonu istediğini ancak abd öncülüğündeki koalisyonda bu konuda bir mutabakat sağlanamadığını söyledi. 

çavuşoğlu, "bizimle beraber bazı ülkeler, suudi arabistan, diğer batı avrupa ülkeleri kara harekatının gerekli olduğunu söylediler. ancak, bunu sadece suudi arabistan, türkiye ve katar'ın yapmasını beklemek doğru değil, gerçekçi de değil" diye konuştu. 

"böyle bir operasyon koalisyon hava bombardımanları gibi ortak bir şekilde yapılmalı" diyen dışişleri bakanı, "koalisyon kara operasyonunu ciddi bir şekilde tartışmadı. karşı olanlar var, operasyona katılmayacağını ama türkiye ya da başka bir ülkenin yapmasını isteyenler var" dedi. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;