15 Temmuz darbe girişimi

Çavuşoğlu: Malezya 3 FETÖ mensubunu teslim etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Malezya ile karşılıklı temaslar sonucunda Perşembe gecesi Gülen örgütü üyesi 3 kişinin teslim edildiğini açıkladı.

[Fotoğraf: AA]

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, antalya'da katıldığı bir açılış töreninin ardından gazetecilerin soruları üzerine, gülen örgütünün yaklaşık 170 ülkede yapılandığını ve her yerde aynı taktikleri uyguladığını, okullarda eğittikleri çocukları daha sonra devlet yapılarının içerisine sızdırdığını anlattı.

örgütün bazen türkiye'de bazen abd'de burslu okutarak, döndükten sonra bu çocukları iyi yerlere yerleştirdiğini aktaran çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"asker, polis, bürokrasi içine yerleştiriliyor. bazı ülkelerde öyle iyi yapılanmışlar ki yönetimi adeta sarmışlar. o ülkeler için adım atmak bile zor hâle gelmiş ama bu darbe girişiminden sonra bu terör örgütünün gerçek yüzünü herkes daha iyi anlamaya başladı. kendileri bize geliyorlar, afrika ülkelerinden gelenler var, böyle endişe içinde gelenler var. diğer yine asya ülkelerinden de öyle. türkiye ile bu konuda yakın işbirliği içinde olan çok sayıda dost ve kardeş ülke var. hepsine çok teşekkür ediyoruz."

bu konuda çalışma yapan malezya, pakistan, somali, latin amerika gibi ülkeler olduğunu belirten çavuşoğlu, şunları söyledi:

"gine gibi ülkeler... daha geçen gün dışişleri bakanı ile görüştüm, şimdi maarif vakfımızı oraya gönderiyoruz. okulların kapatılması, devrolması ve orada bulunan fetö'cülerin bize iadesiyle ilgili... birçok ülkede bu çalışmalar var. bizim ilgili kurumlarımızla yakın temas içindeler ya da bizden rica ediyorlar. biz ilgili kurumlarımıza söylüyoruz. içişleri bakanlığımız, istihbaratımız hemen temasa geçiyorlar. geçen hafta malezya başbakanı'yla tayland'da, bangkok'ta görüştüğümüzde, asya diyalog toplantısı'nda, üç kişiyi vereceklerini söylediler. ben de döndükten sonra cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, ilgili kurumlarımıza bilgi verdim. karşılıklı temaslar sonucunda dün gece üç kişiyi, teslim ettiler. o gün bangkok'a gittiğimiz zaman iş forumuna bir tanesi sızmış, bizim uyarımız üzerine dışarıya attılar. her yere böyle sızmaya çalışan bir örgüt ama bunlarla bizim mücadelemiz içeride ve dışarıda sonuna kadar devam edecek. hiç peşlerini bırakmayacağız."

"deaş'a karşı da etkili mücadele yok"

işid'e karşı da etkili mücadele olmadığına işaret eden çavuşoğlu, "işte bizim en son karada başlattığımız mücadele en etkin mücadele oldu. kısa süre içerisinde sağlanan başarı da ortada. şimdi lozan'da biz türkiye olarak bu sefer görüşmelerin anlamlı görüşme olmasını istiyoruz. yani sonuç odaklı ve ondan sonra uygulanmasını istiyoruz. bunu amerikalılara da ruslara da söyledik" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;