Türkiye-İran ilişkileri

Çavuşoğlu'ndan Tahran ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan ziyareti öncesi dün İran'ı ziyaret etti.

[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, perşembe günü başlayan hindistan ziyareti öncesi sürpriz bir şekilde tahran'a giderek yetkililerle bir araya geldi. 

diplomatik kaynaklar, çavuşoğlu'nun tahran temaslarının ankara'da zarif'le görüşülen konuların devamı niteliğinde olduğunu, suriye konusunun önemli gündem maddelerinden biri olduğu bilgisini verdi.

iran dışişleri bakanı cevad zarif çok kısa bir süre önce, 12 ağustos'ta ankara'ya gelmişti. görüşmedenin ardından yapılan açıklamalarda suriye ve terörle mücadele konusunda işbirliği mesajları öne çıkmıştı.

başbakan binali yıldırım, salı günkü grup konuşmasında, ."bu bölgenin sorunlarını en iyi bilen bölgenin ülkeleridir. iran ve türkiye bu bölgeyi en iyi bilen ülkelerdir, soruna çözümü de bu ülkeler getirecektir" demişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;