Bilim-Teknoloji

Cecil'in kardeşi hâlâ hayatta

Zimbabwe'de ABD'li bir dişçi tarafından öldürülen Cecil adlı aslanın kardeşi Jericho'nun hayatta ve sağlıklı olduğu belirtildi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Cecil'in ölümü çok sayıda ABD'li tarafından protesto edildi.

zimbabweli vahşi doğa yetkilileri, abd'li dişçi walter palmer tarafından öldürülen cecil'in kardeşinin hayatta ve sağlıklı olduğunu açıkladı. cecil gibi boynunda gps tasması bulunan jericho'nun yaşam alanında olduğu ve sürüsüyle birlikte gezdiği belirtildi.

jericho'ya gps tasmasını talan brent staplekamp, guardian'a yaptığı açıklamada aslanın hareketlerini takip ettiklerini ve sağlığının iyi olduğunu söyledi.

palmer ve 55 bin dolar ödediği kaçak avcılar, geçtiğimiz ay cecil'i yaşam alanından çıkararak öldürmüş ve aslanın boynundaki gps tasmasını yok edemedikleri için suçları ortaya çıkmıştı. abd'li yetkililer tarafından aranan palmer, geçtiğimiz hafta kayıplara karıştı.

ikinci bir abd'li aranıyor

abd'den palmer'ın iade edilmesini isteyen zimbabweli yetkililer, bir diğer abd vatandaşının da kaçak avcılık nedeniyle arandığını belirtti. söz konusu kişi, nisan ayında bir aslanı öldüren pennsylvania’lı casmir sieski olarak açıklandı.

yetkililer, sieski'nin yer aldığı avın zimbabweli bir safari organizatörü tarafından yasadışı olarak düzenlendiğini belirtti. sieski'nin tıpkı cecil'in ölümünde olduğu gibi aslanı ok ve yay ile avladığı belirtildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;