Türkiye

Çelik: İsrail devleti ve halkı Türkiye'nin dostudur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik, "Kuşkusuz İsrail Devleti ve halkı Türkiye’nin dostudur. Şimdiye kadarki eleştirilerimiz İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarınadır" dedi.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

ak parti sözcüsü ömer çelik, partisinin mkyk toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. çelik, toplantıda pkk ile mücadeleye dair açıklamalar yaptı. güvenlik güçlerinin pkk’ya yönelik operasyonlarının süreceğini belirten çelik, hdp’li bazı siyasetçileri de ‘hendek siyaseti’ yapmakla suçladı.

israil açıklaması

israil ile türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecine de değinen ömer çelik, “israil ile kesin bir anlaşma yok. bir taslak üzerinde çalışılıyor. kuşkusuz israil devleti ve halkı türkiye’nin dostudur. bizim şimdiye kadarki eleştirilerimiz israil hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarınadır” dedi.

türkiye’nin süreçte israil’den üç beklentisi olduğunu söyleyen çelik, “özür dilenmesi, tazminat ve gazze’den ambargonun kaldırılması. ilki yerine geldi, diğer ikisi gelmedi. türkiye’nin bu üç şartı yerine gelmek kaydıyla, normalleşme sağlıklı bir süreç olur. şimdiye kadar gelinen noktada imzalanmış bir şey yok. bu üç şartın yerine gelip gelmeyeceğine bakacağız” diye konuştu.

sarin tartışması

çelik ayrıca adı bir rus kanalına verdiği demeçle gündeme gelen chp milletvekili eren erdem hakkında da konuştu. “türkiye ve rusya ilişkileri, rusya’daki yönetimin yanlış yaklaşımlarından çok daha büyüktür” diyen çelik, “bu vesileyle bir chp milletvekilinin, bir rus kanalında tutup da daeş’in elindeki sarin gazını türkiye’nin verdiği şeklindeki yalan ifadesini açık bir şekilde kınıyoruz” dedi.

başika açıklaması

musul’daki başika kampında bulunan türk askerleriyle ilgili “merkezi hükümetin rahatsız olacağı bir konuşlanma yok” diyen çelik, temasların sürdüğünü ifade etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;