Gıda

Çelik: Spekülatörlerin canlarını yakacağız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Referandum süreciyle uğraşırken, arada baktık ki hiç gereği yokken et fiyatlarında birkaç lira artış söz konusu oldu. Ortada spekülatörler var. Bunların maliye açısından canlarını yakacağız" dedi.

Konular: Türkiye, Gıda
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Wyndham Grand İstanbul Hotel'de düzenlenen "Tarım Zirvesi" ne katılarak bir konuşma yaptı. [Fotoğraf: AA]

bloomberg ht'nin düzenlediği tarım zirvesi'nin açılışında konuşan gıda, tarım ve hayvancılık bakanı faruk çelik, et fiyatlarında hiç gereği yokken birkaç lira artış olduğunu belirtti. "ortada spekülatörler var. fiyatı yükseltmek için piyasadaki 500 veya bin hayvanı yüksek fiyattan topluyor, fiyatı yükselttikten sonra kendi 10 bin hayvanını piyasaya sürüyor uyanık adam... bunların maliye açısından canlarını yakacağız. buna hakları yok. keyfi uygulamalara müsaade etmeyeceğiz" dedi.

bakan çelik, et ve süt kurumu aracılığıyla et piyasasını düzenlediklerini hatırlattı. “bu referandum süreciyle uğraşırken, arada baktık ki hiç gereği yokken et fiyatlarında birkaç lira artış söz konusu oldu. karkas olarak 24 lira, 24,50’ye kesilen hayvanların bir anda 27 liraya falan kesilmeye başlandığını gördük. et ve süt kurumunun görevi piyasa regülasyonudur. bu görev çerçevesinde, sütte nasıl ulusal süt konseyi’nin belirlediği fiyatın altına indiği an müdahale alımları yapıp süt tozuna dönüştürüyorsak, aynı şekilde ette de siz hiç gereği yokken bu süreçten yararlanarak gereksiz ve anlamsız bir artış yaparsanız et ve süt kurumu devreye girer. girdik ve dedik ki 22,5 liraya karkas et veriyoruz kasaplara. enteresandır kasaplar itiraz ediyor. yahu sana ucuz et veriyoruz, niye itiraz ediyorsun? bırak bu itirazı başkası yapsın” diye konuştu.

hayvancılıkta da yerli üretimi destekleme modeline geçtiklerini vurgulayan çelik, "et meselesini dert meselesi olmaktan çıkaracağız. 'bütün işleri bıraksak da acaba hayvancılık mı yapsak?' diyebileceğiniz son derece önemli destekler var" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;