Gülen örgütü soruşturmaları

Cemaate yakın kanallar Türksat platformlarından çıkarıldı

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Samanyolu grubuna ait televizyon kanalları Digitürk, Tivibu ve Turkcell TV'den sonra, Türksat bünyesindeki Kablo TV ve Teledünya platformlarından da çıkarıldı.

kanaltürk, samanyolu tv, mehtap tv, s haber, bugün tv, yumurcak tv, irmak tv ve burç fm'in de aralarında olduğu televizyon ve radyo kanallarına artık digitürk, tivibu, turkcell tv, kablo tv ve teledünya platformlardan erişilemiyor.

türksat'tan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. digitürk ise 8 ekim’de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''ankara cumhuriyet başsavcılığı, "anayasal düzene karşı işlenen suçlar soruşturma bürosu" tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir. söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı kanaltürk, samanyolu tv, mehtap tv, s haber (samanyolu haber), bugün tv, yumurcak tv ve irmak tv kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır. kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

ysk'dan ret

digiturk'ün söz konusu kanalları platformdan çıkarmasının ardından mhp ve samanyolu grubu, yüksek seçim kurulu’na (ysk) başvurdu. ysk, bu iki talebin de seçimle ilgili bir karar olmadığını bildirerek talebi reddetti.

mhp 2,5 sayfalık dilekçesinde, anayasa'nın 79’uncu maddesi ve 298 sayılı seçimlerin genel hükümleriyle ilgili digiturk’e ceza uygulanması yönünde talepte bulunuldu. ysk ise bu talebi reddederek, digiturk’ün bu kararının seçimlerle ilgili bir karar olmadığını söyledi.

kaynak: cihan, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;