UEFA Avrupa Ligi

Cenk'aver Beşiktaş

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Beşiktaş deplasmanda İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımını 3-1 yenerek rövanş için avantaj sağladı. Maçın yıldızı Cenk Tosun'du.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Cenk Tosun bu sezonun en golcüsü. [Reuters]

42. dakikada quaresma'nın sağdan ortasında ön direkte topla buluşan cenk tosun'un hamle yaptığı topu soares, ters bir vuruşla kendi kalesine attı.

44. dakikada ceza alanı dışında mitrovic'ten sıyrılan barda, ara pasıyla melikson'u topla buluşturmak istedi. savunmanın müdahale ettiği meşin yuvarlak bir kez daha barda'da kaldı. bu oyuncu, yerden bir vuruşla topu filelere atarak 1-1 beraberliği sağladı. ilk yarı bu skorla sona erdi.

60. dakikada cenk tosun beşiktaş'ı öne geçirdi. soldan gelen ortaya dönerek vuran cenk kaleciyi çaresiz bıraktı.

uzatmalarda ise ani bir atakla hapoel kalesine gelen beşiktaş, atiba ile maçın skorunu belirledi. 

hapoel'i 3-1 yenen beşiktaş tur için avantaj sağladı. rövanş maçları gelecek hafta oynanacak. 

aboubakar, beck ve adriano cezalı


siyah-beyazlı takımda kırmızı kart cezaları nedeniyle vincent aboubakar ve andreas beck, hapoel beer-sheva karşısında forma giyemiyor. sarı kart cezalısı adriano da yok.


ziraat türkiye kupası'ndaki olaylı fenerbahçe maçında kırmızı kart gören ve 4 maç ceza alan dusko tosic de ilk 11'e geri döndü. tosic, adriano'nun yokluğunda sol bekte görev yaptı.

beşiktaş'ın devre arasında kadroya dahil ettiği ve hapoel beer-sheva karşısında şans yakalayan ryan babel ile matej mitrovic, siyah-beyazlı formayla ilk avrupa kupası maçlarına çıktı.

hapoel beer-sheva taraftarları da koreografileriyle tribünlere renk kattı. kale arkasındaki ev sahibi taraftarları, hz. musa'nın asasıyla kızıldeniz'i ikiye yarmasını anlatan bir koreografi gerçekleştirdi. koreografide ingilizce "hiçbir şey imkansız değildir" ifadesi yer aldı.


kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;