Ortadoğu

Cerablus'ta ders zili çaldı

Fırat Kalkanı Harekâtı ile IŞİD'den temizlenen Cerablus'ta eğitim öğretim başladı.

Konular: Suriye, Ortadoğu

türk silahlı kuvvetleri müşterek özel görev kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen fırat kalkanı harekatı kapsamında işid'den temizlenen cerablus'ta ders zili bugün çaldı, ilçede eğitim öğretim yeniden başladı.

işid tarafından tahrip edilen cerablus'taki okullar türkiye'nin yardımıyla onarıldı.

kırtasiye yardımı yapılan ve üniforma dağıtılan öğrenciler, eğitim öğretimin ilk gününde öğretmenleriyle buluştu.

"bu bölge çok acılar çekti" 

işid'den temizlendikten sonra, sığındığı gaziantep'ten cerablus'a dönen öğretmen aliye hamden şöyle konuştu: 

"bu bölge çok acılar çekti. okullara zarar verildi, insanlara eziyet edildi, mallarımız yağmalandı, vatanımızdan ettiler ama şükürler olsun türkiye'deki kardeşlerimiz bize her zaman olduğu gibi yardım eli uzattı." 

yeniden okula kavuşmanın sevincini kelimelerle anlatamayacağını dile getiren hamden, kendilerine bu imkanları sunanlara teşekkür etti.

öğrencilerin bir süre eğitimden uzak kaldığını, ancak kısa zamanda açığı kapatmayı hedeflediklerini belirten hamden, "bugünü çocuklarla tanışmaya ve kaynaşmaya ayıracağız. inşallah yarından itibaren derslere başlayacağız." dedi.

öğrencilerden ceyvin cuma da okulu çok özlediğini ve okulun yeni halini görünce çok şaşırdığını dile getirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;