Ekonomi

Çeyrek altın 136 liraya geriledi

ABD Merkez Bankası’nın parasal genişlemeyi sona erdirmesi altın fiyatlarını sert düşürdü. Altının ons fiyatı son dört yılın en düşüğü, 1170 dolar seviyesine gerilerken, Kapalıçarşı’da çeyrek altın 136 liraya düştü.

Konular: Piyasalar

abd merkez bankası’nın (fed) parasal genişlemeyi sonlandırıp, önümüzdeki yıl faizleri yükselteceğini açıklamasıyla güçlenen dolar, altın fiyatlarını geriletti. altının ons fiyatı son dört yılın en düşük seviyesi olan 1170 dolara kadar geriledi.

yurtiçinde ise altının gramı 84 liraya kadar düştü. kapalıçarşı’da çeyrek altın 136, tam altın 543 liradan satılıyor. 

ons nedir?

uluslararası piyasalarda değerli madenleri ölçmek için kullanılan bir ölçü birimidir. 1 ons, 31,10 gram altın olarak kabul edilmektedir.

'altına talep yok'

al jazeera’ye bir açıklama yapan kapalıçarşı kuyumcusu fatih lebit, altın fiyatlarının gerilemesinin beklendiğini söyledi. abd merkez bankası’nın parasal genişlemeyi sonlandırmasının altın fiyatlarını düşürdüğünü belirten lebit, buna ek olarak yurtiçinde de, dünyada da altına bir talep olmadığını anlattı.

“altın fiyatlarını yukarıya çıkaracak bir hikaye yok” diyen lebit, uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının 1150 dolara kadar gerileyebileceğini, yurtiçinde ise altının gramının 80-81 liraya kadar düşebileceğini ifade etti.

türkiye merkez bankası’nın parasal sıkılaştırmasının etkisiyle zaten halktan bir altın talebi olmadığını vurgulayan kuyumcu lebit, altın yatırımcılarına bu seviyelerden ufak ufak alım yapmalarını önerdi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;