2014 Dünya Kupası

Çeyrek finale son biletler

Dünya Kupası'nda son çeyrek finalistler belli oluyor. Brezilya'da bugün Arjantin-İsviçre ve Belçika-ABD maçları oynanacak.

Konular: Spor, Futbol
Arjantin, turnuvada oynadığı tüm maçları kazanan üç takımdan biri. [Fotoğraf: AFP]

günün ilk maçı turnuvanın şampiyonluk adaylarından arjantin ile isviçre arasında.

arena de sao paulo'da oynanacak karşılaşma 19:00'da başlayacak.

arjantin'in bu karşılaşmadaki en büyük kozu turnuvada gruplardaki üç maçta dört gol atan yıldız oyuncu lionel messi. isviçre'de ise gözler honduras'a üç gol atan xherdan shaqiri'nin üzerinde.
 

Çeyrek final eşleşmeleri

brezilya-kolombiya
fransa-almanya
hollanda-kosta rika
arjantin-belçika

iki takım daha önce altı kez karşı karşıya geldi. arjantin dört maçı kazandı, hiç kaybetmedi. aralarındaki son maç 29 şubat 2012'de oynandı. arjantin'in 3-1 kazandığı maçta messi üç gol attı.

ikinci turun son maçında belçika ile abd karşı karşıya gelecek.

salvador'daki fonte nova arena'da oynanacak mücadelenin başlama saati 23:00.

almanya teknik direktörü jürgen klinsmann, belçika'yı yenebilecek güven ve yeteneğe sahip olduklarını söyledi. belçika teknik direktörü marc wilmots ise abd'nin fiziksel olarak güçlü bir rakip olduklarını ve turu geçmek için mücadeleye hazır olduklarını belirtti.

iki takım tarihleri boyunca beş kez karşı karşıya geldi. belçika dört maçı kazanırken, yalnızca 1930'daki ilk dünya kupası'nda 3-0 kaybetti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;