Fransa

Cezayir reddetti, Fransa'da gömülüyorlar

Cezayir'in topraklarında defnedilmesini reddettiği Charlie Hebdo saldırısı zanlıları Kouachi kardeşler Fransa'da toprağa veriliyor. Said Kouachi'nin cenazesi Reims'de gömüldü, Cherif Kouachi'nin cenazesi Paris'in hemen dışında toprağa verilecek.

Konular: Fransa, Cezayir, Ortadoğu
Charlie Hebdo saldırısının zanlıları Şerif (solda) ve Said (sağda) Kouachi [Fotoğraf:AP]

fransız medyasına göre charlie hebdo saldırısının zanlılarından said kouachi’nin cenazesi cuma gecesi fransa’da reims kasabasında ismi verilmeyen bir mezarlıkta, mezar yeri belli olmayacak şekilde defnedildi. kouachi’nin bazı yakınları da emniyet güçlerinin gözetimi altında cenazenin defnine katıldı.

reims belediye başkanı arnaud robinet ilk etapta said kouachi’nin cenazesinin kasabaya gömülmesini reddetse de, fransız hükümeti bunun yasal bir zorunluluk olduğunu söyleyerek defnin yapılmasını sağladı.

diğer zanlı cherif kouachi’nin cenazesi ise, paris’in hemen dışındaki gennevilliers’de toprağa verilecek.

cezayir reddetmişti

cezayir gazetesi ennahar'ın haberine göre, fransız yetkililer 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan fransız mizah dergisi charlie hebdo’yu hedef alan saldırının zanlıları cezayir asıllı şerif ve said kouachi'nin cezayir'de toprağa verilmesini istedi. ancak cezayir makamları cenazeleri teslim almak için fransa’dan iletilen talebi reddetti.

konuyla ilgili kaynaklara dayandırılan haberde gazete fransa’nın talebinin resmi kanallarla iletildiğini belirtti. gazeteye göre, kouachi kardeşlerin cezayir vatandaşlığının bulunmadığı gerekçesiyle talep hızlı bir şekilde ve kesin bir dille yetkililer tarafından reddedildi.

ennahar’a göre, fransa’nın cezayir asıllı iki şüphelinin cenazelerinin cezayir’de defnedilmesi talebinin arkasındaki neden fransa'nın 'güvenlik probleminden kurtulmak istemesiydi'.

karikatür dergisi charlie hebdo'nun paris'teki ofisine, 7 ocak'ta kouachi kardeşlerin düzenlediği baskında 12 kişi öldürülmüştü.

cezayir dışişleri bakanı ramtan, zanlıların cezayir’e hiç gelmediklerini belirtmişti.

kaynak: al jazeeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;