Afrika

Cezayir uçağından kurtulan yok

Burkina Faso'dan Cezayir'e giderken Mali'nin kuzeyinde çöle düşen Cezayir Havayolları uçağının enkazına ulaşıldı. 116 kişinin bulunduğu uçaktan kurtulan olmadığı açıklandı.

Konular: Afrika

mali cumhurbaşkanı ibrahim ebu bekir kitta, düşen cezayir uçağının enkazının, mali'nin kuzeyindeki çölde bulunduğunu açıkladı.

mali devlet televizyonunun haberine göre kitta, bomako'daki cumhurbaşkanlığı sarayı'nda siyasetçilerle görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, uçağın enkazının ülkenin kuzeyindeki kidal ile aguelhok arasında yer alan bölgede bulunduğunu söyledi.

kurtulan yok

burkina faso genelkurmay başkanı orgeneral gilbert diandiera da basın açıklamasında, uçağın burkina faso'nun djibo kentinin 140 kilometre kuzeydoğusunda mali topraklarına düştüğünü belirterek, "olay yerine gönderdiğimiz kurtarma ekipleri maalesef insan cesetlerinin kalıntılarını buldu. gece karanlık olduğundan durumu tam olarak değerlendirme imkanımız olmadı" dedi.

diandiera'nın aktardığına göre kurtarma ekipleri, uçağın enkazını tamamen yanmış halde bulduklarını ve olay yerinde hayatta kalan kimseye rastlamadıklarını dile getirdi.

116 kişi vardı

uçakta 51 fransız, 20 lübnanlı 26 burkina fasolu ve 7 cezayirli yolcu vardı. toplam 110 yolcuyla beraber altı da mürettebat uçaktaydı.

burkina faso'nun başkenti ouagadougou'dan tsi 03.17'de kalkan cezayir havayolları'na ait uçağın tsi 07.17'de cezayir şehrine inmesi gerekiyordu. 

2003 yılında cezayir havayolları'na ait bir uçak ülkenin tamanrasset kenti yakınlarında düşmüş; 103 kişi ölmüş, bir kişi kurtulmuştu.

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;