Amerika

Chavez yeniden aday

Kanser tedavisi gören ve sağlığı hakkında spekülasyonlar yapılan Venezuela Devlet Başkanı, koltuğunu altı yıl daha korumaya çalışacak.

Haberin Öne Çıkanları

'Zor bir yıldı'

Yürümekte zorlandı

'Haberler yalandı'

Destekçileri, Chavez'e büyük ilgi gösterdi.
Destekçileri, Chavez'e büyük ilgi gösterdi. [Reuters]

Chavez’in ‘benzini bitmiş’

devlet başkanı’nın seçimdeki rakibi eski miranda valisi hanrique capriles, sosyal medya platformu twitter’da yazdığı mesajda, chavez’in seçim ofisinde yürümekte zorlandığını hatırlatarak, “bu aday yürüyemiyor; benzini bitmiş. daha iyi ve ilerici bir gelecek yolda” yazdı. capriles, devlet başkanlığı için pazar günü adaylık başvurusunda bulunmuştu.

venezuela devlet başkanı hugo chavez, ekim ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimi için pazartesi günü resmen yeniden aday oldu.

chavez, simgesi haline gelen kırmızı beresi başında bir kamyonun tepesinde şarkılar söyleyerek, önünde on binlerce destekçisinin beklediği başkent caracas’taki seçim ofisine gitti.

başvurusunu resmen yaptıktan sonra kurulan sahneye çıkan devlet başkanı, bir konuşma yaptı. başkentteki miting, kanser teşhisi konan chavez’e destek için son bir yılda yapılan en büyük gösteri oldu.

chavez’in iki kızıyla birlikte kol kola seçim ofisine girerken, yürümekte zorluk çektiği görüldü.

küba’da kanser tedavisi gören chavez, kalabalığa hitaben, “bugün burada olduğum için tanrı'ya şükrediyorum. zor bir yıldı” dedi ve sağlık durumunun kötü olduğuna dair söylentileri yalanladı.

devlet başkanı daha önce de, tedavisinin başarılı olduğuna ilişkin açıklamalar yapmıştı

‘psikolojik savaş kurbanıyız’

yaptığı konuşmada, “size mücadele, savaş ve tabii ki kazanma sözü veriyorum” diyen chavez, ayrıca, “ben küba’dayken birçok defa yayımlanan öldüğüme ilişkin haberler sonucu psikolojik savaşı kurbanı olduk” ifadesini kullandı.

ilk olarak 1998'de devlet başkanlığına seçilen 57 yaşındaki chavez, 7 ekim'de yapılacak seçimde üçüncü kez aynı göreve aday oldu. venezuela devlet başkanı, seçimde 13 yıldır oturduğu koltuğunu, altı yıllık bir süre için daha korumaya çalışacak.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;