2014 Dünya Kupası

Chiellini: Suarez'in cezası ağır

İtalyan stoper Giorgio Chiellini kendisini ısırdığı için Uruguaylı Luis Suarez’e verilen dört ay men cezasını ağır bulduğunu söyledi.

Konular: Spor, Futbol
Luis Suarez kasım ayının başına kadar futbol oynayamayacak. [Fotoğraf: Reuters]

resmi internet sitesinden bir açıklama yapan giorgio chiellini, “suarez ile ilgili bir sevinç, intikam duygusu ya da öfke beslemiyorum. sadece maçı kaybettiğimiz için hayal kırıklığı yaşıyorum” dedi.

“şu an luis’i ve ailesini düşünüyorum. zor bir dönem geçirecekler” diyen 29 yaşındaki italyan stoper şöyle devam etti:

“her zaman futbolda disiplin cezalarının gerekli olduğunu düşünmüşümdür. ama bu konuda verilen cezanın ağır olduğuna inanıyorum. umarım ki en azından maçlar sırasında takım arkadaşlarıyla birlikte olmasına izin verilir.”

luis suarez uruguay’ın italya’yı 1-0 yendiği maçta giorgio chiellini’yi ısırmıştı.

fifa bunun üzerine uruguaylı golcüye dört ay ve dokuz maç men cezası verdi. ayrıca bu süre boyunca suarez’in statlara girmesini ve futbolla ilgili herhangi bir faaliyette bulunmasını da yasakladı.

bu, dünya kupası sırasında bir futbolcuya verilen en ağır ceza.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;