2015 Genel Seçimi

CHP, AKP koalisyonunu tabana danışıyor

CHP, AKP ile olası bir koalisyon için tabanın görüşünü almaya başladı. CHP teşkilatlarında yapılan ankette üyelere "CHP'nin AKP ile koalisyon hükümetinde yer almasını ister misiniz?" sorusu soruluyor.

Konular: CHP, AKP

il ve ilçe örgütleriyle istişare toplantılarını sürdüren chp koalisyon görüşmelerinde nasıl bir yol haritası izlenmesi konusunda teşkilatın nabzını yokluyor. üyelerle yapılan ankette "chp'nin akp ile koalisyon hükümetinde yer almasını ister misiniz?" sorusu dikkat çekiyor. chp'nin 7 haziran seçimlerinde aldığı sonucun değerlendirilmesi istenen ankette, milletvekillerinin önseçimle belirlenmesi ile il ve ilçe başkanlıklarının çalışmalarına ilişkin sorular da bulunuyor.

konuya ilişkin anadolu ajansı muhabirine açıklama yapan chp ankara il başkanı adnan keskin, koalisyon ihtimallerine ilişkin, çeşitli istişare toplantıları ve anketlerle örgütlerinin görüşünü aldıklarını söyledi. çıkan sonuçları rapor haline getirerek chp'nin üst yönetimine takdim edeceklerini belirten keskin, bu raporlar doğrultusunda genel merkezin koalisyon kararını vereceğini ifade etti.

"taban taviz verilmeden hükümetin kurulmasından yana"

chp'nin açıkladığı 14 maddelik koalisyon ilkesini hatırlatan keskin, türkiye'nin hükümetsiz bırakılmamasını istediklerini ifade etti. chp'nin "demokrasi ve yargının bağımsızlığı" konusunda ciddi tereddütlerinin bulunduğunu kaydeden keskin, "chp'nin tabanı, demokrasi ve özgürlükler konusunda taviz verilmeden bir hükümetin kurulmasından yana, yaptığımız anket ve toplantılarda genel görüş bu. örgütlerimizin verdiği cevaplarla, partimizin açıkladığı 14 madde hemen hemen uyuşuyor" dedi.

tabanın chp'nin türkiye'ye zarar verebilecek bir oluşumun içinde yer almasını istemediğini belirten keskin, açıkladıkları 14 maddenin her şeye cevap verecek nitelikte olduğunu, chp'nin konumuyla alakasının bulunmadığını kaydetti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;