Türkiye

CHP 'Başbakan' demeyecek

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla CHP örgütlerine gönderilen genelgede "Recep Tayyip Erdoğan'a 'Başbakan' ve 'Sayın' şeklinde hitap edilmeyeceği" duyuruldu.

CHP MYK
CHP Erdoğan'a 'Başbakan' ve 'Sayın' diye hitap etmeyecek. Al Jazeera

chp genel sekreteri bihlun tamaylıgil imzasıyla chp il ve ilçe örgütlerine gönderilen genelgede yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle başbakan'ın istifa etmesi gerektiği belirtildi.

"ortaya çıkan yolsuzluk, rüşvet belge ve bilgileri nedeniyle, başbakanlık koltuğunda oturmaması gereken, yürütmenin başı recep tayyip erdoğan'a chp olarak 'sayın' ve 'başbakan' olarak hitap edilmeyecek, ayrıca, recep tayyip erdoğan'a tbmm'de 'başbakan' hitabı ile soru önergesi verilmeyecektir."

kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

başbakan erdoğan ile oğlu bilâl erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin internette yayınlanmasının ardından chp merkez yönetim kurulu pazartesi günü olağanüstü toplantı yapmış, ardından da chp başbakan'ı istifaya çağırmıştı.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu da perşembe akşamı cnn türk'te katıldığı bir programda "başbakan artık benim gözümde başçalandır. başbakan son kasetten sonra başbakan olarak kalamaz. bundan sonra hukukumuz olmaz. böyle bir adamın yanında ben nasıl dururum." dedi.

kaynak: aljazeera ve ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;