İnternet yasakları

CHP ve TBB yargıya gitti

CHP bireysel özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle Başbakan Erdoğan hakkında, Türkiye Barolar Birliği ise Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacak. Hem CHP hem TBB kapatma kararının iptali için başvuru yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Meclis'te basın toplantısı düzenledi. [AA- Arşiv]

cumhuriyet halk partisi (chp) grup başkanvekili akif hamzaçebi, twitter'ın açılması için mahkemeye başvuracaklarını söyledi. türkiye barolar birliği (tbb) başkanı metin feyzioğlu, istanbul cumhuriyet başsavcılığı'na itiraz başvurusunda bulunduklarını açıkladı. chp, başbakan tayyip erdoğan hakkında bireysel özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle suç duyurusunda da bulunacak.

türkiye barolar birliği'nin suç duyurusu ise kararı alan hakimler ve bu kararı uygulayan telekomünikasyon iletişim başkanlığı (tib) yetkilileri hakkında oldu.

chp: kendisini kurtarmaya çalışıyor

chp grup başkanvekili akif hamzaçebi yazılı açıklamasına "türkiye'de yönetimde artık bir 'zorba' vardır" diyerek başladı; başbakan tayyip erdoğan'ın içeride ve dışarıda türkiye'nin itibarını sıfırladığını savundu. 

"zorba'nın derdi memleket meseleleriyle uğraşmak değil, kendisini kurtarmaktır. recep erdoğan sadece yurtiçinde değil yurtdışında da türkiye’nin itibarını sıfırlamıştır. diktatör marcos’un ülkesini soyması dünya kamuoyunun zihninden hâlâ silinmemiştir. şimdi türkiye bu zorba yönetimin elinde filipinler gibi anılan bir 'üçüncü dünya' ülkesi konumuna taşınmaktadır."

hamzaçebi, twitter'ın kapatılmasıyla başbakan tayyip erdoğan'ın "kendisini kurtarmaya" çalıştığını savundu; "recep erdoğan bu tavrı ile artık türkiye'yi yönetme ehliyetini kaybettiğini ortaya koymuştur" dedi. hamzaçebi hukuka göre değil başbakan erdoğan'ın isteklerine göre hareket edip karar alan ve uygulayan yargı mensupları ve bürokratların da hukuk önünde hesap vereceğini belirtti. 

tbb: karar yok hükmünde

türkiye barolar birliği başkanı metin feyzioğlu ise özel yetkili istanbul cumhuriyet başsavcılığı'nın görevinin öym'leri (özel yetkili mahkemeler) kaldıran düzenleme ile sona erdiğini, bu yüzden kapatma kararının yok hükmünde olduğunu savundu. feyzioğlu, twitter'a genel bir erişim yasağı konulmasının avrupa insan hakları sözleşmesi'ne, anayasa'ya ve internet düzenlemelerini de içeren kanuna aykırı olduğunu vurguladı. 

sarıgül’den ‘erişim açılsın’ dilekçesi

istanbul cumhuriyet başsavcısı hadi salihoğlu ile yaklaşık 30 dakika görüşen chp'nin istanbul büyükşehir belediyesi başkan adayı mustafa sarıgül, twitter'a erişimin engellenmesi kararına itiraz etti. dilekçesini sunmasının ardından gazetecilere açıklama yapan mustafa sarıgül, “twitter’ı yasaklamak internet ve sosyal medyaya kilit vurmaktır. gençlerimiz bu yasağı kolaylıkla aşacaktır” dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;