Türkiye

CHP'de Mansur Yavaş krizi

CHP’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ibre MHP kökenli Mansur Yavaş’ı gösteriyor. Yavaş’ın isminin öne çıkmasına Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bazı milletvekilleri tepki gösterdi.

Mansur Yavaş 2009 yerel seçimlerinde MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı (AA Arşiv)

chp genel merkezi’nin kendi tabanına yönelik yaptırdığı anketlerde eski beypazarı belediye başkanı ve mhp kökenli mansur yavaş’ın ismi öne çıktı. chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamada "kamuoyu araştırmalarından çıkacak sonuçlar adaylarımızı belirleyecek” demişti. bunun üzerine ankara büyükşehir belediye başkan adaylığı için arayışını sürdüren chp yönetimi mansur yavaş’a adaylık teklifinde bulundu.

kavga twitter'da başladı 

teklife sıcak bakan mansur yavaş ve chp yönetimi ankara adaylığı ile ilgili resmi bir açıklama yapmamışken, chp lideri kılıçdaroğlu’nun danışmanı şükrü karaca’nın attığı twitter mesajı parti içinde tartışmaya neden oldu. karaca twitter hesabından “değerli dostum güzel halk adamı mansur yavaş ankara’ya hayırlı olsun” diye yazdı. ancak karaca’nın bu tweeti daha sonra sildiği ortaya çıktı.

ankara için aday arayışında adı gündeme gelen chp grup başkanvekili muharrem ince mansur yavaş ismine tepki gösterdi. ince de tepkisini twitter’dan ilan etti; "adaylık önemli değil partimi düşürdükleri duruma üzülüyorum. partinin adayını danışman twitterdan açıklıyor! şu anda o tweet yok! eski partisini chp’lileşmekle suçlayan kişi chp’den aday olup olmamayı düşünecekmiş! başka partiden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler” diye yazdı.

chp istanbul milletvekili sabahat akkiraz ile mersin millevtekili ali rıza öztürk de ince gibi, yavaş ismine “sağ kökenli aday” diyerek tepki gösterdi.

yavaş yüzde 27 oy aldı

2009 yerel seçimleri öncesinde mhp’den beypazırı belediye başkanı seçilen mansur yavaş 2009 seçimlerinde ise mhp’nin ankara büyükşehir belediye başkan adayı olarak seçimlere katıldı. o dönemde chp’nin adayı ise murat karayalçın idi. chp parti meclisi üyesi olan karayaçın da mansur yavaş’ın adaylığına tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

yavaş 2009 seçimlerinde yüzde 27'de kalırken, karayalçın yüzde 31, ak parti’nin adayı melih gökçek ise yüzde 38 oy oranıyla yeniden başkan seçilmişti. yavaş 2011 yılında ise mhp lideri devlet bahçeli’ye bir mektup göndererek “mhp chp’lileşiyor” eleştirisinde bulunmuştu.

chp yönetimi mansur yavaş isminde karar kılarsa mansur yavaş merkez yönetim kurulu tarafından partiye üye yapılacak. adaylığı ise parti meclisi’nin onayının ardından resmileşecek.

mhp'den hem gökçek hem yavaş'a tepki

mansur yavaş'ın chp'den adaylığı ile gelişmeler üzerine milliyetçi hareket partisi genel başkan yardımcısı semih yalçın yazılı bir açıklama yaptı. açıklamasında gökçek'i mhp tabanını kendisine çekmeye çalışmakla suçlayan yalçın gökçek için "tıpkı cıvık bir maddenin hemen her kaba akıp onun şekline girdiği gibi melih gökçek de partiden partiye koşmuş, kalıptan kalıba dökülmüştür" ifadelerini kullandı. 

yavaş'ı ise kendi hatalarını görmezden gelerek mhp'yi suçlamaya devam etmekle eleştiren yalçın, "şu günlerde, mensubu olduğunu söylediği milliyetçi hareket’le alâkası olmayan bir siyasi partiyle belediye başkan adaylığı için flört eden biri de, ilkesizlik ve makyavelizmde melih gökçek’in izinden gitmektedir" dedi. 

 

kaynak:ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;