Türkiye

CHP'de ön seçim 29 Mart'ta

CHP’de aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da bulunduğu 45 ilde milletvekili adayları ön seçimle belirlenecek. Üç büyük şehirde listeler; bir kontenjan, bir teşkilat şeklinde fermuar yöntemine göre şekillenecek. Baykal, Sarıgül, Önder Sav ön seçimde yarışacak.

Konular: Türkiye, CHP

chp’de 45 ilde milletvekili aday listeleri ön seçimle belirlenecek, ön seçim ise 29 mart’ta hakim gözetiminde yapılacak.  istanbul, ankara, izmir, antalya, bursa, antalya ön seçim yapılacak iller arasında. ancak bu şehirlerde kontenjan adaylarına da yer ayrıldı.

chp parti meclisi’nde kabul edilen ve parti teşkilatlarına gönderilen genelgeye göre istanbul, ankara ve izmir’de birinci sıra kontenjan adaylarının olacak. chp lideri kemal kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamada birinci sıraların kadın adaylara verileceğini söylemişti.

buna göre istanbul’da 1,3,5,7 ve 9’ncu sıralar kontenjan adaylarına ayrıldı.  ön seçime girecek aday adayları ise 2,4,6,8 ve diğer sıralar için yarışacak. şişli eski belediye başkanı mustafa sarıgül de istanbul’da ön seçimde adaylık için yarışacak isimler arasında.

ankara'da önder sav ön seçimde

ankara’da ise chp’nin kalesi olarak bilinen çankaya’nın da dahil olduğu birinci bölgede kontenjan adaylarına dört, ikinci  bölgede ise iki kişilik yer ayrıldı. chp eski genel sekreteri önder sav da ankara’da ön seçime katılacan ve milletvekili aday listelerine girmeye çalışan isimler arasında.

baykal ön seçim istedi

chp eski genel başkanı deniz baykal’ın memleketi antalya’da da adaylar ön seçimle belirlenecek. baykal chp lideri kemal kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede tercihinin ön seçim olduğunu belirtmiş, ön seçim kararının ardından da adaylık başvurusunda bulunmuştu. antalya’da genel merkez tarafından belirlenecek kontenjan adaylığı için sadece üçüncü sıra ayrıldı.

muharrem ince'nin yalova'sı merkez yoklamasında

chp’de ön seçimin yanı sıra aday belirlemek için başvurulan bir diğer yöntem ise eğilim yoklaması. buna göre  mersin, malatya ve zonguldak’ta eğilim yoklaması yapıldı, 21 mart’ta da adana, kahramanmaraş, kayseri, trabzon ve muğla’da eğilim yoklaması yapılacak. chp kurultayında kılıçdaroğlu’na rakip olan yalova milletvekili muharrem ince’nin seçim çevresi olan yalova'da ise milletvekili adayları merkez yoklaması ile belirlenecek.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;