CHP

CHP'de ulusalcı kanat kurultay istedi

Beş milletvekiliyle birlikte açıklama yapan CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, cumhurbaşkanı seçiminin sonucunu ağır bir yenilgi olarak niteledi; "Genel Başkan makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermeli" dedi.

Haberin Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı

Ulusalcılardan istifa talebi

chp'de ekmeleddin ihsanoğlu'nun aday gösterilmesine karşı çıkan muhalif isimler cumhurbaşkanı seçiminin ardından parti yönetimine 'isyan bayrağı' açtı.

chp içinde ulusalcı kanatta yer alan emine ülker tarhan, süheyl batum, nur serter, isa gök, birgül ayman güler ve dilek akagün yılmaz meclis'te birlikte basın toplantısı düzenledi. muhalif kanat adına açıklamayı ankara milletvekili emine ülker tarhan yaptı. tarhan cumhurbaşkanı seçiminde muhalefetin ağır bir yenilgi aldığını ve cumhurbaşkanlığının erdoğan'a armağan edildiğini söyledi. ihsanoğlu'nun çatı aday olarak gösterilmesine karşı çıktıklarını da hatırlatan tarhan, "recep tayyip erdoğan zihniyetiyle mücadele ederken ona benzeyerek oy almak istemiyoruz. işte bu yüzden bu formül yanlış bile değil demiştim. ne yazık ki sonuç felaket oldu. erdoğan'ın icraatlarını beğendiğini söyleyen bir adayın çıkarılması fiyaskodur. cumhuriyet mağdur edilmiştir" dedi.

'chp tabanının aklıyla dalga geçiliyor'

chp lideri kemal kılıçdaroğlu ve parti sözcüsü haluk koç'un seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerine de tepki gösteren emine ülker tarhan "14 partinin ortak adayının partilerin toplam oyundan yüzde 9 civarında düşük oy almasını başarı olarak nitelemek chp tabanının aklıyla alay etmektir. sol şerit boş bırakıldı. siyaset boşluk kaldırmaz. demirtaş'ın oy artışının sorumlusu solun evrensel değerleriyle ilgili tek kelam etmeyen bu anlayıştır. nasıl bir halkçılıktır bu" dedi.

kurultay çağrısı

'kurultaya gerek yok' diyen chp yönetimine muhalifler rest çekti. emine ülker tarhan "chp bu seçimde başkası gibi olmaya çalıştı, kaybetti. chp yönetimi seçmeni suçlamaktan vazgeçmeli. genel başkan makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermeli" dedi. tarhan 'olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminiz olacak mı' sorusuna ise yanıt vermedi.

chp'de ekmeleddin ihsanoğlu'nun aday gösterilmesi sürecinde imza vermeyen milletvekili sayısı 21'di. imza verdiği halde seçim sonuçlarına tepki gösterenler arasına chp grup başkanvekili muharrem ince de katıldı. ince de twitter'dan yazdığı mesajlarda sonuçları hezimet olarak niteledi.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;