Türkiye

CHP'den Karaca'ya ziyaret

CHP, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı Silivri Cezaevi'nde ziyaret edecek. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, “Dört yıl boyunca gitmediğimiz cezaevi kalmadı. KCK, Hizbullah, Ergenekon sanıkları ile de görüştük. Bunu siyasi amaçlı olarak yorumlayanlar ahlaksızdır" dedi.

Konular: Türkiye
CHP heyeti Silivri Cezaevi'nde Hidayet Karaca'yı ziyaret edecek. [Fotoğraf: AA Arşiv]

chp genel başkan yardımcısı sezgin tanrıkulu ve istanbul milletvekili ali özgündüz pazartesi günü silivri cezaevi’nde bulunan samanyolu yayın grubu başkanı hidayet karaca’yı ziyaret etmek için adalet bakanlığı’na başvurdu.

'görüşme siyasi demek ahlaksızlık'

chp genel başkan yardımcısı sezgin tanrıkulu bu ziyaretle ilgili olarak al jazeera’ye yaptığı açıklamada, “ dört yıl boyunca gitmediğimiz cezaevi kalmadı. her düşünceden insana gittik, görüştük. hizbullah, kck, balyoz, ergenekon, casusluk davası; bütün davaların sanıkları ile görüştük. daha önce ergenekon sanıkları ile görüştüğümüz için ergenekoncu diyorlardı. bu insan hakları temelli bir bakış açısı değil. bu da siyasi amaçlı bir görüşme değil, bunu böyle yorumlayanlar da ahlaksızdır” dedi. 

fethullah gülen cemaati’ne yakınlığıyla bilinen samanyolu yayın grubu başkanı hidayet karaca 14 aralık operasyonu ile gözaltına alınmış, ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ iddiasıyla tutuklanmıştı. 

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;