Almanya

CHP’li Dudu için Almanya’ya tepki

Dışişleri Bakanlığı, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun Frankfurt Havalimanı’nda bir süre alıkonulmasına tepki gösterdi. Açıklamada, "Alman makamlarından bu konuda tatminkâr bir açıklama beklenmektedir" denildi.

Konular: Avrupa, Almanya, Türkiye
[Fotoğraf: Al Jazeera]

dışişleri bakanlığı açıklamasında, chp hatay milletvekili ve pm üyesi mevlüt dudu’nun cuma günü almanya seyahati için bulunduğu frankfurt havalimanı’nda, alman pasaport polisinin, “en hafif tabiriyle kabul edilemez muamelesine maruz kaldığı” belirtildi.

açıklama şöyle:

"sayın milletvekilimiz, kendisine yöneltilen, esasen birçoğu anlamsız ve gereksiz soruları yanıtlamasına, gerekli açıklamalarda bulunmasına ve en önemlisi diplomatik pasaport hâmili olmasına rağmen, pasaport polisinin, diplomatik nezaketten uzak, uluslararası uygulama ve geleneklere aykırı, kaba tutumuyla karşılaşmıştır. sayın dudu, havalimanındaki polis merkezi’nde de kısa bir süre alıkonulmuştur.

konu, gelişmeden bakanlığımızın haberdar edilmesinin hemen akabinde ivedilikle frankfurt başkonsolosluğumuzun ve berlin büyükelçiliğimizin dikkatlerine getirilmiştir. başkonsolosumuzdan, yerel makamlardan kapsamlı ve tatminkâr bir açıklama talep etmesi istenmiştir.

başkonsolosumuzun girişimlerine, alman yetkili makamlarından henüz resmi ve tatmin edici bir yanıt alınamamış olup temaslarımız sürmektedir.

tbmm üyesi, türk halkının temsilcisi ve diplomatik pasaport hâmili bir kimsenin maruz kaldığı söz konusu kötü muamelenin kabulü mümkün değildir. konunun tarafımızdan takip edilmesine devam olunacaktır. alman makamlarından bu konuda tatminkâr bir açıklama beklenmektedir."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;