Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

CHP’nin fezleke talebine ret

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi CHP’li Aksünger'in, dört eski bakanla ilgili fezlekelerin kendisine iletilmesi talebini reddetti.

erdal aksünger promo
Aksünger İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na salı günü başvurmuştu. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

meclis'ten savcılığa iade edilen dört eski bakanla ilgili fezlekelerin kopyasını başsavcılıktan isteyen chp izmir milletvekili erdal aksünger’e olumsuz yanıt geldi.

aksünger, salı günü istanbul cumhuriyet başsavcılığı'na bir yazı göndererek, dört eski bakan zafer çağlayan, erdoğan bayraktar, muammer güler ve egemen bağış ile ilgili fezlekelerin kopyasını istemişti.

'şahsi talepler değerlendirilmiyor'

istanbul cumhuriyet başsavcı vekili mehmet ayhan, meclis soruşturma komisyonu'nun soruşturma faaliyetine konu olan işlemlerle ilgili olarak tbmm başkanlığı tarafından gelen taleplerin yerine getirildiğini söyledi.

ayhan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"bu konuyla ilgili meclis soruşturma komisyonu başkanlığı'nca tbmm adına daha önce yapılan yazışmalar mevcut olup, yazı gereği cumhuriyet başsavcılığımızca tbmm başkanlığı'na resmi kanalla iletilmektedir. bu nedenle şahsi talebinize konu yazınız gereği yerine getirilememiştir."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;