Türkiye

Çiçek: Türkiye ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyor

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MİT ve PKK arasında gerçekleştiği öne sürülen ses kaydına ilişkin "Bu belayla ilgili olarak belaya muhatap olan başka ülkelerne yapıyorsa Türkiye de onu yapıyor" dedi.

Haberin Öne Çıkanları

MİT-PKK görüşmesi

Çiçek'ten açıklama

Soruşturma başlatıldı

mit ve pkk’lı yöneticiler arasında yapıldığı iddia edilen görüşmeye ilişkin ses kaydının ortaya çıkmasının ardından konuyla ilgili tbmm başkanı cemil çiçekl'ten çıklama geldi. 

cemil çiçek, ses kaydıyla ilgili sorulan soru üzerine,  türkiye cumhuriyeti devleti'nin kurumları ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyorlar, yapacaklardır. konuya öyle bakmak lazım. terör gibi, bu uluslararası belayla ilgili olarak bir başka ülke, bir başka devlet ne yapıyorsa, mesela ingiltere ne yapıyorsa, ne yaptıysa, ispanya geçmişte terörle ilgili olarak ne yaptıysa, ne yapıyorsa türkiye cumhuriyeti devleti ve onun kurumları, orada görev yapan insanlar, onu yapıyordur. meseleye böyle bakmak lazım" diye konuştu. 
 
konunun yürütmeye ait olduğunu ve kendisinin yasama organı başkanı olduğunu anımsatan çiçek, bu konularda açıklama yapmamaya özen gösterdiğini söyledi. çiçek iddiaların doğru ya da yanlış olup olmadığına ilişkin, ilgili kurumların gerekli inceleme ve denetimleri yapacağını ifade etti
 
mit'in bir açıklama yapmadığının anımsatılması üzerine de çiçek, ''kurumların sözcüsü değilim. bilemem'' dedi.
 
çiçek, bir gazetecinin son dönemde eski genelkurmay başkanı orgeneral işık koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ve ardından tartışmalara konu olan mit ile pkk terör örgütü arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının yayınlanması ve bunun güvenlik endişesi yaratıp yaratmadığı yönündeki soruya karşılık çiçek, sabırlı olunmasını, kurumların gerekli açıklamayı yapabileceklerini belirtti.
 
soruşturma başlatıldı
 
norveç’in başklenti oslo’da yapıldığı öne sürülen görüşmeye ilişkin ses kaydı konusunda yargı harekete geçti. ankara cumhuriyet başsavcılığı, söz konusu ses kaydıyla ilgili soruşturma başlattı.
 
bir süre önce internet ortamında yayınlanan ses kaydının, mit ile pkk yetkilileri arasında yapılan 5. görüşmeye ait olduğu öne sürülüyor.
 
görüşmede, dönemin mit müsteşar yardımcısı afet güneş ile o dönem başbakanlık müsteşar yardımcısı, şuanda ise mit’in başındaki isim olan hakan fidan’ın bulunduğu iddia ediliyor.
 
pkk tarafından görüşmeye zübeyir aydar, sabri ok ve mustafa karasu’nun katıldığı, görüşmede arabulucu sıfatıyla üçüncü bir ülkenin yetkilisinin de olduğu ileri sürüldü.
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;