Tarım

Çiftçiye mazotun yarısı devletten

Başbakan Yıldırım, çiftçinin kullandığı mazotun yarısını devletin ödeyeceğini açıkladı.

Konular: Türkiye, Tarım, Ekonomi
[Fotoğraf: AA]

izmir'de milli tarım projesi tanıtımında konuşan başbakan binali yıldırım, çiftçinin kullandığı mazotun yarısını devletin ödeyeceğini açıkladı. yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"gübre tarımda maliyeti en fazla arttıran bir unsur. ikinci ne, mazot. gübreyle ilgili söyledim yüzde 23 indirim sağlandı. mazotta da şimdi bir karar verdik. çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden. bol bol ekin, allah bin bereket versin. hayırlı uğurlu olsun."

"tarımda havza bazlı üretime destek verilecek. şimdiye kadar destekler veriliyordu ama şimdiki destekler daha bilinçli hâle geliyor. havza bazlı. bu ne demek? türkiye'deki bütün ilçeler, iller tarım yapılan her yer tek tek masaya yatırıldı. böylece 941 tane havza ortaya çıktı. bu 941 havzada hangi ürünler yetişir. pamuk, zeytin, arpa, yulaf, yonca, yem bitkileri nerede daha iyi yetişir? hangi ürün daha çok su ister, hangisi daha az su ister? bunları belirleyince iş kolaylaşıyor. 50 tane ürün var ama bizim için önemli sonuç alacak stratejik ürün hangileri? 19 tane ürün belirledi tarım bakanlığı. bu ürünler hangi havzalarda daha iyi yetişiyor, daha az maliyetle yetişiyor bunları dağıttı, onlara göre havza destekleri meydana geldi."

"buğday ve yem ürünlerine her yerde destek verilecek."

"piyasadaki dalgalanmaları engellemek için toprak mahsulleri ofisi (tmo) etkin bir şekilde kullanılacak."

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;