Türkiye

Cinayet zanlısının garip ifadesi

Antalya'da bir otel odasında öldürüp parçaladığı sevgilisinin cesedini bavulla taşırken yakalanan zanlı, hırsızlıkla da suçlanınca, "Cinayetten ağırlaştırılmış müebbet verin ama hırsızlıktan bir gün hapse bile tahammül edemem" dedi.

Konular: Türkiye
Sevgilisini öldürüp cesedini bavula koyan zanlı ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. [Fotoğraf: DHA]

evli ve üç çocuk babası 47 yaşındaki galip özdemir, izmir'den antalya'ya gelerek barlarda garson olarak çalışan esma e.'yi 26 aralık 2013'te kaldıkları bir otel odasında önce yastıkla boğup ardından da cesedini parçalayıp bavula koymuştu.

cesedi ormanlık alana gömmek isteyen zanlı bavulla jandarmaya yakalanmıştı.

ağırlaştırılmış müebbet istemiyle tutuklu yargılanan galip özdemir, 1'inci ağır ceza mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı.

"çocuklarım hâkim ve savcı olacak"

öldürdüğü kadının yakınlarının avukatları, kadının cüzdanını da aldığı için zanlının hırsızlıktan da cezalandırılmasını istedi. galip özdemir'in bu suçlamaya karşılık ifadesi şöyle oldu:

"terbiyesizlik etmesinler. ben hırsızlık filan yapmadım. çantasını almamla ilgili söylüyorlar bunu. ben öldürdüm onu ve defnetmeye gidiyordum. otel odasında hiçbir eşyasını bırakmak istemedim. o nedenle çantası, ne varsa topladım. hırsızlık amacıyla yapmadım. cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verin, ancak hırsızlıktan bir gün hapsin bile kaydıma geçmesine tahammül edemem. çocuklarım hâkim ve savcı olacak. onlara bir zararım olmasın. rahmetliyi allah'ın huzurunda rencide etmek istemiyorum. öldü gitti ama bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. 450 lira babasından kalan emekli maaşı vardı. hatta öldürdüğüm gün de onun maaş alma günüydü. ben parasını yiyecek olsam, maaşını çektirir öyle öldürürdüm."

akıl hastanesine gitmek istemedi

mahkeme başkanı nihat altuğ, galip özdemir'in manisa ruh sağlığı hastalıkları hastanesi'ne sevkine karar verdi. kararı duyunca yerinden kalkan özdemir, "gerek yok. benim bir sıkıntım yok. eşimden iki ay kadar önce ayrıldım, başka sıkıntım yok" dedi.

hâkim altuğ ise, "burada herkes akıl hastanesine sevk edilmek ister. biz seni gönderiyoruz, sen ise itiraz ediyorsun. bırak biz bakalım, içimizde şüphe kalmasın" dedi.

bunun üzerine özdemir "tamam o zaman sıkıntı yok" karşılığını verdi. duruşma 8 eylül tarihine ertelendi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;