Çin

Çin'de 35 ton balık yüzeye vurdu

Çin'in güneyindeki Hongçeng Gölü'nde 35 ton balık yüzeye vurdu. Uzmanlar balıkların tuzlu sudan tatlı suya ani geçiş nedeniyle öldüklerini söylese de, geçen yıl benzer bir olayda siyanür sızıntısı gözlemlenmişti.

Konular: Çin, Çevre
[Fotoğraf: Mashable]

çin'in güneyindeki hainan adası'nda bulunan hongçeng gölü kıyısında yaşayanlar, bir sabah gölün yüzeyini balık kaplı buldu. hükümet yetkilileri, yaklaşık 35 ton balığın neden öldüğünü araştırıyor.

china daily gazetesine konuşan haikou okyanus ve balıkçılık bürosu'ndan lu yongliang, balıkların sular yükseldiğinde nandu nehri'ne savrulup akıntıyla göle geldiklerini ve tuzluluk oranındaki ani düşüş nedeniyle öldüklerini söyledi.

"tuzluluk farkından öldüler"

lu'nun açıklamasına göre tuzlu su balıkları, tatlı suya ani geçişlerinde vücutlarına giren su miktarını kontrol edemeyip damarlarının çatlaması nedeniyle ölüyorlar.

hainan şehri temizlik görevlileri ise talimat gereği riske girmeyerek tüm balıkları toplayıp yakılmak üzere tesislere gönderdi.

benzeri geçen yıl yaşandı

ancak bu açıklamaya rağmen hainan halkı olaya temkinli yaklaşıyor. geçen yıl ağustos ayında tianjin limanında yine tonlarca balık yüzeye vurmuştu. yetkililer suda yaptıkları incelemede, zehirli atık madde siyanürün suda normalden 277 kat yüksek olduğunu tespit etmişti.

siyanür, kimyasal üretim yapan fabrikalardaki sızıntıdan kaynaklanmıştı. buna karşın tianjinli yetkililer balıkların tuzluluk oranı farkından öldüğünü açıklamıştı.

kaynak: china daily, imagechina, global times

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;