Çin

Çin’de 458 kişiyi taşıyan gemi battı

Çin'in güneyinde Yangtze Nehri'nde 458 kişiyi taşıyan bir yolcu gemisi battı. Geminin kaptanı da dahil 30 kişi kurtarıldı. 6 kişinin cesedine ulaşıldı.

Konular: Asya - Pasifik
Nehirdeki arama kurtarma çalışmaları gemilerle sürdürülüyor. [Fotoğraf: Reuters]

resmi şinhua ajansının haberine göre olay yangtze nehri'nde meydana geldi. ciangsu eyaletinin başkenti nanjing kentinden chongqing'e doğru seyir halinde olan dongfangcışing (doğu yıldızı) adlı yolcu gemisi, ani çıkan bir kasırga sırasında alabora oldu. bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

yerel medyada çıkan haberlere göre, geminin kaptanı ve başmühendisi de dahil 10'dan fazla kişi kurtarıldı. kaptan ve başmühendis daha sonra gözaltına alındı. polis yetkilileri, 7 kişinin yüzerek kıyıya çıktığını, geminin içinde hayatta olanların bulunabileceğini açıkladı. 6 kişinin cesedine ulaşıldı.

gemide 406 çinli yolcu, 5 seyahat acentası çalışanı ve 47 mürettebat olduğu öğrenildi. 

Batan gemide 406 yolcu, 5 seyahat acentası görevlisi ve 47 mürettebat olduğu açıklandı. [Fotoğraf-Reuters]

yolcuların çoğunun 50 ile 80 yaş aralığındaki çinliler olduğu ve kasırgaya uykuda yakalandıkları belirtildi.

bölgeye 10’dan fazla arama kurtarma gemisi ile dalgıçlar sevkedildi. onlarca balıkçı teknesi de arama çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla bölgeye akın etti. arama kurtarma çalışmalarının güçlü rüzgâr ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürdüğü belirtildi. nehirdeki derinliğin 15 metreyi bulduğu açıklandı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;