NBA

Çin'de bir NBA yıldızı olmak

NBA'in bir dönem ünlü yıldızlarından Stephon Marbury Çin'e transfer olduğunda yıl 2010'u gösteriyordu. Marbury, 7 yılda Çin'de çok sevildi. Heykeli dikildi, müzesi açıldı, posta pulu basıldı. Fakat 40 yaşındaki sporcu için kulübüne veda vakti yaklaştı.

Konular: Spor, Basketbol, Çin
Marbury iki kez All Star oynadı. [Getty]

'sonsuza dek kalbimin mvp'sisin'

'nereye gidersen git pekin senin evindir. sen bu şehrin kahramanısın' 


bunlar kararın duyulmasının ardından çinli taraftarlar tarafından atılan yüzlerce sosyal medya iletisinden sadece ikisi. 

2010'da çin'e gelen basketbolcu stephon marbury için artık veda vakti. kulüp, 40 yaşındaki basketbolcuyla sözleşme uzatmak istemiyor. abd'li basketbolcu ise hâlâ üst seviyede oynadığını ve yeteri kadar sağlıklı düşünüyor. şehirde marbury'yi seven çok insan var ve harekete de geçtiler. 



nba'in bir dönem en iyi isimlerinden stephon marbury, minnesota, new jersey, phoenix, new york knicks ve boston'da oynadıktan sonra 2010 yılında çin'e transfer oldu. burada shanxi zhongyu brave dragons, foshan dralions ve 6 yıl da beijing ducks'ta oynadı. nba'de iki kez all-star'da forma giyen marbury, çin'de kendini beijing ducks kulübünde sevdirdi. hatta bu sevgi öyle bir hal aldı ki marbury'nin pekin'de müzesi açıldı, fotoğrafı posta puluna basıldı, hatta heykeli de dikildi. çin'deki kariyeri galası ağustos'ta yapılacak bir müzikal oyununa da ilham verdi. çinli yetkililer ona çok nadir verilen ve bir onur kabul edilen kalıcı ikamet izni takdim etti. 

nba'den çin'e gelen ünlü yıldızların ilklerinden biri olan marbury, pekin kulübünü 2012, 2014 ve 2015'te şampiyonluğa taşıdı. 



kulübün genel müdür yardımcısı xie haitian, maaş görüşmelerinde marbury ve kulüp arasında büyük bir uçurum olduğunu söyledi: onun ayrılmasını istemiyoruz. fakat kulübün yeniden inşası, onun da oynamaya devam etmek istemesi farklı kararların çıkmasına neden olabilir. 

marbury de sosyal medyadan kulübün kararına saygı duyduğunu söyledi: "kariyerimin son yılını çin ligi'nde oynayarak geçirmek istiyorum. daha sonra emekli olup burada antrenör olarak basketbolun gelişimi için çalışacağım. bana burada ikinci bir hayat sunan tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. ben bundan sonra nerede olursam olayım bir pekinliyim" 

kaynak: al jazeera ve afp



 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;