Bilim-Teknoloji

Çin'in yeni lideri ABD'ye geliyor

Çin'in bir numaralı akıllı telefon markası olmayı başaran Xiaomi, ABD piyasasına girme hazırlığı yapıyor. Xiaomi, ana ürün satışından önce ilk olarak çevrimiçi mağaza açılacağını belirtti.

Konular: Bilim-Teknoloji
Xiaomi ABD piyasasına ilk olarak akseuar ürünleri sunacak. [Fotoğraf: Xiaomi]

samsung'u geride bırakarak geçtiğimiz yıl çin'de en çok satış yapan akıllı telefon üreticisi olan xiaomi, birkaç ay içinde abd'de çevrimiçi mağaza açmaya hazırlandığını duyurdu.

aynı zamanda dünyanın en değerli genç firması unvanına sahip olan xiaomi, abd'ye akıllı telefon ve tablet satışı öncesinde aksesuar satarak hazırlık yapacak. forbes'ta yer alan habere göre, çinli firma abd piyasasına ilk olarak kulaklık, mi fitness bilekliği ve batarya sunacak.

xiaomi, aralık 2014'te gerçekleştirilen kitle fon yardımıyla 1.1 milyar dolar almış ve toplam değerini 45 milyar dolara çıkarmıştı. bu değeriyle san francisco merkezli özel şoför hizmeti sunan uber'i bile geride bırakan xiaomi, mi 4 ve mi note gibi cihazlarıyla bir yıl içinde çin piyasasını ele geçirmeyi başardı. akıllı telefon ve tablet fiyatları 95 dolara kadar düşen xiaomi, bugüne kadar 61 milyon telefon satmayı başarırken 2014'te gelirlerini yüzde 224 artırdı.

xiaomi uluslararası başkan yardımcısı hugo barra, abd'ye henüz mobil cihazla giriş yapmamalarının sebebini 'gerekli sertifikaların alınması ve lojistik operasyonların ayarlanması için gereken zaman' olarak ifade etti. barra, e-ticaret sitesinin açılmasının ana ürünlerin abd'ye sunulacağını söyledi.

barra ve xiaomi ceo'su bin lin, abd'de karşılaşabilecekleri telif hakları davalarından çekinmediklerini belirtmişti. xiaomi, iphone benzeri tasarımları nedeniyle birçok eleştiriye maruz kalmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;