Türkiye

'Çinli değilim Koreliyim'

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı'nın Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek yürüyüşü sonrası, bir grup Sultanahmet'te Çinli sandıkları Koreli turist kafilesine saldırdı. Gruba müdahale eden polis, turistleri olay yerinden uzaklaştırdı.

Konular: Türkiye

ülkü ocakları istanbul il başkanlığı tarafından doğu türkistan'daki müslümanlara destek olmak için yürüyüş gerçekleştirildi. beyazıt meydanı'nda başlayan yürüyüş, sultanahmet meydanı'nda son buldu.

burada basın açıklaması yapıldığı esnada bir grup topkapı sarayı'na doğru koştu.iddiaya göre gruptakiler, çinli zannettikleri güney koreli turist grubuna saldırdı.

saray önünde bekleyen çevik kuvvet ekipleri araya girerek turistleri korudu. koreli turist kafilesi olay yerinden uzaklaştırıldı.

bu sırada polisle grup arasında arbede yaşandı. gruptakilerden bazıları araya girerek arbedeyi önlemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. biber gazı kullanan polis ekipleri grubu olay yerinden uzaklaştırdı.

saldırıdan yara almadan kurtularak olay yerinden uzaklaşan kafiledeki koreli bir turist, kameralara gülümseyerek ingilizce "ben çinli değilim, koreliyim" dedi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;