Türkiye

"Cizre'de açılan ateşte 10 sivil yaralandı"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, aralarında HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da olduğu 15 kişilik gruba ateş açıldığını ve 10 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralananlar arasında IMC TV kameramanı da bulunuyor.

meclis'te açıklama yapan hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, cizre’de, şırnak milletvekili sarıyıldız’ın da aralarında bulunduğu ve yaralı almaya giden 15 kişilik heyete ateş açıldığını ve 10 kişinin yaralandığını söyledi. 

demirtaş, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

"sayın sarıyıldız cizre kaymakamını haberdar ederek, 6 yaralıyı almak üzere aileleriyle birlikte hareket edecekleri bilgisini veriyor. birkaç mesaj atıyor kaymakama. 'biz milletvekili, belediye başkanı, 15 kişilik heyetle şu mahalleye, şu adrese gideceğiz ve yerdeki yaralıları alacağız ve hastaneye teslim edeceğiz' bilgisini veriyor. buna rağmen 15 kişilik sivil grup ateş altına alınıyor. 10 kişi yaralanıyor, aralarında imc tv’nin kameramanı da var."

demirtaş, olayın ardından yaralananların bir bodrum katına sığındığını söyledi. içişleri bakanı efkan âlâ ile görüştüklerini ve görüşmenin ardından ateşin kesildiğini belirtti. 

imc tv, kameramanları refik tekin'in de aralarında olduğu yaralıların, sığındıkları evden alınarak cizre devlet hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti. 

kaynak: aa, imc tv

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;