ABD

Clinton'ın e-postaları kamuoyuna açıklanacak

ABD mahkemesi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, eski Dışişleri Bakanı Clinton'ın bakanlık yaptığı döneme ait e-posta yazışmalarını 30 Haziran'dan başlayarak kamuoyuna açıklaması gerektiğine hükmetti

Konular: Amerika
Clinton'un 296 e-postası geçtiğimiz hafta yayımlandı. [Fotoğraf: AA]

abd bölge mahkemesi yargıcı rudolph contreras'ın kararına göre, abd dışişleri bakanlığı, eski dışişleri bakanı ve demokrat parti'nin başkan aday adayı hillary clinton'a ait 55 bin sayfalık e-posta yazışmasını, 30 haziran ile başkanlık yarışında demokrat parti'nin iowa ön seçimlerinin üç gün öncesine denk gelen 29 ocak 2016 arasında aylık temelde kamuoyuyla paylaşmakla yükümlü tutuldu.

karar, vice news muhabiri jason leopold'un bilgi edinme özgürlüğü yasası altında açtığı davanın neticesinde geldi. leopold, clinton'ın e-postalarının her iki haftada bir açıklanmasını talep ediyordu. ilk başta e-postaları tek parça halinde gelecek ocak ayında açıklamayı teklif eden dışişleri bakanlığı ise daha sonra bu teklifini "her 60 günde bir grup" şeklinde yenilemişti. dolayısıyla mahkemenin kararı, iki talep arasında bir orta yol niteliği taşıyor.

clinton'ın, dışişleri bakanlığı döneminde bakanlığın resmi e-posta adresi yerine kendi özel e-posta adresinden tüm yazışmaları yaptığının ortaya çıkması tepki toplamıştı. clinton daha sonra on binlerce sayfalık bu e-posta yazışmaları arasından göreviyle ilgili olanları belirleyerek bakanlıkla paylaşmış ve bunların bir an önce kamuoyuna açıklanması talebinde bulunmuştu. şimdi bu e-postaları gözden geçirme çalışması yürüten bakanlık, bunlardan 2012 yılında abd'nin bingazi konsolosluğu'na düzenlenen saldırıyla ilgili 300'e yakın e-postayı geçen hafta yayımlamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;