Kültür-Sanat

Çocuklar Halikarnas Balıkçısı'nı andı

"Halikarnas Balıkçısı" olarak tanınan şair, gazeteci ve yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı, 125. doğum gününde Muğla'nın Bodrum ilçesinde anıldı.

Konular: Kültür-Sanat
Çocuklar, Halikarnas Balıkçısı'nın şiirlerini okudu. [AA]

"halikarnas balıkçısı" olarak tanınan şair, gazeteci ve yazar cevat şakir kabaağaçlı, 125. doğum gününde muğla'nın bodrum ilçesinde anıldı.

halikarnas balıkçısı forumu ve tohum derneği üyelerince ortakent-yahşi mahallesi'ndeki mutlu keçi okulunda "tohum" etkinliği düzenlendi. etkinlikte mavi yolculuğu başlatan, bodrum'da diktiği çeşitli türden ağaçlarla bilinen şair, gazeteci ve yazar kabaağaçlı anısına 125 bitki tohumu toprakla buluşturuldu.

başka bir okul mümkün kooperatifi'nin kurduğu mutlu keçi okulu'nun bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, defne, zakkum, harnup, demir hindi ve tespih tohumları ekti, domates, biber ve çiçek fideleri dikti. etkinliğe destek veren tohum derneği kurucu üyesi irem ece, gazetecilere yaptığı açıklamada, cevat şakir kabaağaçlı'nın bodrum'a birçok tohum getirdiğini söyledi.

kabaağaçlı'nın, tohumların korunması konusunda çok önemli çalışmalar yaptığını dile getiren ece, "bugün mutlu keçi okulunda çocuklarla domates fidesi, salatalık, karpuz ve su kabağı tohumu ekiyoruz. çocuklarla halikarnas balıkçısı'nı anıyoruz" dedi. 

etkinlikte öğrenciler, kabaağaçlı'nın "mavi sürgün" adlı kitabından da dizeler okudu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;