Tenis

'Çocuklarımın tenisçi olmalarını istemem'

Dünyanın en başarılı tenisçilerinden Serena Williams, "Eğer çocuğum olursa onun tenis oynamasını istemem. Onu tenise teşvik etmeyeceğim" dedi.

Konular: Diğer Sporlar, Spor
Serena Williams 35 yaşında [Reuters]

serena williams 1981’de doğdu. amerikalı bir ailenin beş kızından en küçüğüydü.

serena ve ablası venus, ilk tenis derslerini babalarından aldılar. richard williams, kızlarını tenis kitapları ve videolarından öğrendikleriyle eğitti. serena daha üç yaşındayken günde iki saat antrenman yapıyordu.

çocukluk yıllarında venus rakiplerini kolayca yeniyordu. serena ise kısa ve çelimsizdi, ablasından daha çok çalışması gerekiyordu. o da öyle yaptı. 14. doğum gününe iki gün kala profesyonel oldu. iki yıl sonra dünya sıralamasında ilk yüze girmişti bile.

tenis tarihinin en başarılı isimlerinden biri olan serena williams babasının sistemli ve azimli girişimleriyle bu mesleği seçti. fakat kendisi eğer çocuğu olursa onu tenise teşvik etmek istemiyor.

pazartesi günü 35 yaşına basan williams, sky sports'a yaptığı açıklamada "ben çocuklarımın tenis oynamasını istemiyorum. eğer isterlerse onları durduramam fakat tenise teşvik etmeyeceğim" dedi.

ileride çocuklarının annelerin ismiyle anılmasını istemeyen 35 yaşındaki tenisçi, onların kendi adlarıyla ve kendi çizecekleri yolda başarıya ulaşmalarını arzuladığını belirtti.

abd açık yarı finalinde pliskova'ya elenen serena williams dünya sıralamasında ikinciliğe düştü. zirve kerber'in.

kariyeri boyunca 309 grand slam maçı kazanıp 22 grand slam şampiyonluğuna ulaşan williams, dünya sıralamasında 2 numaraya düşmesiyle ilgili soruları da cevapladı. rio olimpiyat oyunları'na 3. tur, abd açık'a ise yarı finalde veda eden ünlü tenisçi, sağlık sorunları yaşadığını, wimbledon'dan beri sakatlığının hala tam olarak geçmediğini bildirdi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;