IŞİD

Çocukların çizgileriyle IŞİD şiddeti

IŞİD saldırılarından kaçıp Duhok'a sığınan 25 bin Ezidi yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışıyor. Çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Son etkinlikte istedikleri konuda resim çizebilecekleri söylenen çocukların çoğu IŞİD şiddetini çizdi.

işid'in geçen yıl yaz aylarında ezidilere karşı düzenlediği saldırılardan kaçan çocuklar, kaldıkları kampta yaşadıkları şiddeti resme döktüler. yaşları 6 civarındaki çocuklar, kadınların pazarda işid'ciler tarafından 'satılması'ndan ezidilerin topluca katledilmesine kadar tanık oldukları birçok manzarayı çizdi. 

irak'ın kuzeyindeki duhok'ta mülteci kampında kalan çocuklar işid'den kaçarken yaşadıkları şiddetin travmasını atlatmaya çalışırken priskologlar eşliğinde farklı etkinlikler düzenliyor. al jazeera'nin ziyaret ettiği kampta kalan yaklaşık 50 çocuk yaşıyor. yaşları 6 ile 14 arasında değişen çocuklara son etkinlikte pastel boyalar ve renkli kalemler dağıtıldı. kamptaki görevliler çocuklardan istedikleri konuda resim çizmelerini istedi. çocukların çoğu, işid'in ezidilere geçen yaz uyguladığı şiddeti çizdi. 

 

çocukların savaşın travmasını atlatması için çalışan psikiyatrist nazar ismet taib "yerinden yurdundan olma başlıbaşına bir travma. dehşet verici olaylardan kaçma ise ayrı bir travma" diyor. 

psikolog vahid hürmüz ise 25 bin kişinin kaldığı kampa haftada iki gün geldiğini ve sığınmacılarla ilgilendiğini aktarırken 3 ayda sadece 50 kişiyle ilginebildiğini, doktor sayısının yetersiz olduğunu söylüyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;