Serie A

Conte Juventus'tan ayrıldı

Antonio Conte, üç yıldır sürdürdüğü Juventus teknik direktörlüğünden ayrıldı. İtalyan ekibi Conte ile üç senede üç şampiyonluk kazanmıştı.

Konular: Spor, Futbol
Conte'nin cezası 10 aydan 4 aya indirilmişti. [Reuters]

juventus, conte'nin istifasını internet sitesinden yayınladığı bir video ile duyurdu. iki tarafın karşılıklı anlaşmayla yollarını ayırdığı belirtildi.

conte, ayrılık kararını "zamanla olgunlaştım ve duygularım beni bu kararı almaya yönlendirdi. juventus'la galibiyetler almaya devam etmek daha zor olabilirdi" diye açıkladı.

italya basını 44 yaşındaki teknik adamın son şampiyonluğun ardından yaz döneminde transfere yeterli bütçe ayrılmaması halinde takımdan ayrılmayı düşündüğünü yazmıştı.

22 mayıs 2011’de göreve gelen conte önderliğinde siyah-beyazlı takım serie a’yı domine etti. üç sezonun hepsinde şampiyon olan juventus, iki kez de italya süper kupası'nı müzesine götürdü.

antonio conte, 2009’da da bari ile ikinci ligde şampiyonluk yaşamıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;